"Erol Bulut ve ekibi eşyaları toplamıştı"

22.03.2021 - 10:25 | Son Güncellenme: 23.03.2021 - 08:31

Spor yazarı ve yorumcusu Mehmet Demirkol, 1-1 biten Beşiktaş-Fenerbahçe derbisini analiz etti. Demirkol, Fenerbahçe Teknik Direktörü Erol Bulut'un geleceği hakkında konuşurken, 'kalan haftalar için umut vermiyor' dedi. İşte Mehmet Demirkol'un derbiyle ilgili analizleri...

"Erol Bulut ve ekibi eşyaları toplamıştı"

AJANSSPOR-HABER 

Ünlü yorumcu Mehmet Demirkol, Socrates Dergi'nin YouTube kanalındaki ‘Derbi Merkez' programında değerlendirmelerde bulundu. Demirkol, 1-1 biten Beşiktaş-Fenerbahçe derbisini analiz etti. Hem Beşiktaş hem de Fenerbahçe'yi değerlendiren Demirkol, Erol Bulut'un kendisinde hayal kırıklığı yaşattığını Sergen Yalçın'ın ise iyi bir teknik direktöre evrilerek kendisini şaşırttığını söyledi. Detaylar haberde...

"Beşiktaş'ın şansı biraz törpülendi"

Öncelikle derbiyle ilgili analizle değerlendirmesine başlayan Mehmet Demirkol, "Beşiktaş öne geçmemiş olsa beraberlik bu kadar can sıkmaz. Tam bitiriyorum derken, Altay'ın de devleştiği bir maçta 1 puan. Ligi bitiriyor gibi bir durum olacaktı. Galatasaray ve Fenerbahçe'yi halen umutlandıracak bir durum oluştu. Fenerbahçe'nin durum halen zor, ikili averajı da düşündüğümüzde... Beşiktaş'ın şansı biraz törpülendi. Maçın içinde olan biten her şey iki takımı da anlatıyor. Altay iyi, Fenerbahçe'nin santrforu yok, Aboubakar inanılmaz..." dedi.

"Fenerbahçe, Beşiktaş'ın zaaflarından yararlanamadı"

Fenerbahçe'nin Beşiktaş'ın zaaflarından yararlanamadığını anlatan Demirkol, siyah-beyazlıların gerçek performansının yüzde 50'siyle oynadığını ifade etti. Demirkol şunları söyledi:

"Erol Bulut, Beşiktaş'ın silahlarına çare bulmak için dizayn yapmış. Ghezzal-Souza-Ljajic-Atiba 4'lüsüne çok baskı yaptı. Pelkas, sahada Ghezzal'ı kovaladı. Herkes oyuncusuyla birebir oynamaya çalıştı. Daralmaları iyi yaptı, genişlemeyi iyi yapamadı Fenerbahçe. Topu nasıl oynayacağı konusunda bir ezberi yok. Gol ararken, topu bir anda kendi kalesinde gördüğü anlar oldu. Beşiktaş'ın bir oyun ezberi var ve bunu iyi uyguluyor. Beşiktaş yüzde 50 oynadı. Fenerbahçe de buna zorladı. Kontrollü oyun oynamaya çalışınca, Beşiktaş'ın paylaşım sorunları var. Gittiklerinde de dönemiyorlar. Kontra dönüşlerinde mutlaka eksik kalınıyor. Fenerbahçe bundan yararlanamadı. Çünkü Fenerbahçe'de ciddi bir santrfor problemi var."

Erol Bulut'a eleştiri: 4-6-0 oyna, ne var bunda?

Erol Bulut'un oyun planında gerekli müdahaleleleri yapması gerektiğini anlatan ünlü yorumcu, sarı-lacivertli takımda birçok futbolcunun sadece 'hayal' ettirdiğini ifade etti. Demirkol, "Fenerbahçe'nin ön taraf değil, orta saha oyuncularıyla oynaması lazım. 4-6-0 ya da 4-5-1 oyna. Ne var? Ozan, Sosa, İrfan, Pelkas ile oyna... Her oyuncu hayal ettiriyor. Ama sadece hayal ettiriyor. İrfan'ın çıkmasına gerek yoktu. Bağlantı yapan oyuncuydu. Erol Bulut ile ilgili nasıl bir karar verilecek? Vedalaşılacak mı bilmem. 1 puan değil de oyunun akışı ve oyunu doğru okuyup okumadığını sportif direktör ve ekibin değerlendirmesi gerek. Osayi hayal ettiriyor, oluyor mu? 2 defa oldu. Belki Ozan ile daha iyi olur. Planı kötü değildi. Daha iyisini yapmak teknik adamın işi" diye konuştu.

"Erol Bulut ve ekibi eşyaları toplamıştı"

Bu konuda Galatasaray'dan bir örnek veren ve Fatih Terim'in alternatif planlar ürettiğini hatırlatan Demirkol, "Fatih Terim, farklı bir taktikle çıktı. Ama tek planımız bu değil, değiştiririz dedi. Bu hafta eski oyuna dönmedi. Orta sahayı boşalttı, öne 4 oyuncu birden attı. Şaşırdım. Oradaki mevzu topu oraya taşıyamamaktı. Fenerbahçe'nin de baskı kurma problemi vardı. Derbide dakika 80'e kadar Erol Bulut ve ekibi eşyaları toplamıştı. Beşiktaş'ın bir oyun ezberi var, bir de Aboubakar var. Adam hırpalıyor. Fenerbahçe savunması, sertlik sınırını aşan bir sertlikle kontrol etti. Ama Aboubakar yılmadı. Başka bir oyuncu yılardı, Aboubakar sonuna kadar kovaladı" ifadelerini kullandı.

"Sergen Yalçın da işler sarpa sarınca çözüm bulamayabiliyor"

Öte yandan Demirkol, Fenerbahçe'nin temel sorununu anlatırken Beşiktaş'ın da zaaflarına dikkati çekti. Demirkol şu ifadeleri kullandı:

"Fenerbahçe'nin temel sorunu; daralmaları iyi yapması ama genişlemeleri yapamamaları. Pelkas'ı bu yüzden topla buluşturamadılar. Beşiktaş, yüzde 50'sini oynamasına karşın pozisyonlar buldu Altay devleşti. Altay mükemmel, olağanüstü maç oynadı. Beşiktaş, 80'den sonra sorun yaşadı. Kontrolde sorun var. Fakat; golü yiyince maçı tekrar alabiliyor. Beşiktaş iyi çıkıyor. Dönüşlerde sıkıntılar yaşanabiliyor. 50'de oyunu eskisine dönüştürecek çok fazla alternatifi yok Beşiktaş'ın. Atiba ve Souza'nın yedeği yok. Dorukhan eski Dorukhan olsa olurdu. Sergen Yalçın müthiş bir yapı oluşturduğu için değil, fırsatları iyi kullanıyor. Ama iş sarpa sarınca o da çözüm bulamayabiliyor."

Aboubakar'a övgü

Mehmet Demirkol, Beşiktaş Teknik Direktörü Sergen Yalçın'ın takıma ve oyunculara dokunuşu olduğunu söylerken Aboubakar'dan da övgü dolu sözlerle bahsetti. Demirkol, "Sergen Yalçın'ın dokunuşları önemli. Golcüler konusunda başarılı performansı bütün sezona yayabilen çok yok. 10. haftada golü olmayan ki penaltı golleri atıyordu, ligin sonunda böyle devam ederse başka bir performans göstermiş olacak. Aboubakar da 3 hafta üst üste atamazsa homurdanmalar başlar. Bu iş böyledir" dedi.

"Fenerbahçe kalan haftalar için umut vermiyor"

Fenerbahçe Teknik Direktörü Erol Bulut'un maç sonundaki açıklamaları üzerinden genel bir eleştiri yapan Demirkol, sarı-lacivertlilerin kalan haftalarda umut vermediğini dile getirdi. Demirkol, "Erol Bulut da teknik direktörlerin çoğu da tribüne konuşuyor. Erol Bulut'un tarafsız gözle bakması mümkün değil. Kendi kalesinde gördükleri pozisyonları unutabiliyorlar. Sergen Yalçın da söylüyor... "Pozisyona mı girdiler?' diyor. Hocam yapma! Adam pozisyona girmedi ama attı. Fenerbahçe'nin önümüzdeki 10 haftaya umutla bakmasını sağlayacak bir oyun yok. Ben derli toplu maç sonu analizi dinlediğimi hatırlamıyorum. Maç sonlarında teknik adamlar unutuyorlar. Çağdaş Atan yapıyor diyorlar. Ama o da maç sonunda yapamıyor, diploma yetmediği için (gülerek)" diye konuştu.

"Erol Bulut hayal kırıklığı"

Mehmet Demirkol, büyük takımlarda görev yapan teknik adamların işinin zor olduğunu söylerken, Erol Bulut'un kendisinde hayal kırıklığı yarattığını ve baskıyı sırtlayamadığını şu sözlerle anlattı:

"Fenerbahçe'nin bir standardı yok. Denizlispor ve Gençlerbirliği maçları örnektir. Lig sonuncusuna yenildi, lig birincisiyle berabere kaldı. İstikrar konuşmak çok zor. Erol Bulut, ortaya bir plan koyar ve bu oyuncularla oynayacağım der. Teknik adamların böyle kararlar vermesi gerekir. 'Bu 15 kişiyle oynayacağım' durumu yok. Oyun yok, kadro yok. Erol Bulut'un bunu sırtlayacağını düşünüyordum. Bende büyük bir hayal kırıklığı oldu. Büyük takım teknik direktörlerinin işi zordur. Olmadığında baskı artar. Birazcık olunca kanatlandırır sizi, hakem korkar, rakip korkar, kral olursunuz! Bazılarına forma ağır gelir, bazısı da uçar."

"Sergen Yalçın beklemediğim şeyler yaptı"

Sergen Yalçın'ın kendisini şaşırttığını itiraf eden ünlü yorumcu, şampiyonluğun bu sezon çok önemli olduğunu ve Avrupa'da Türk takımlarının yer alma şansının azaldığını da hatırlattı. Demirkol, "Şampiyonluk önemli. Fatih Terim şampiyonluğun kokusunu almaya başladı. 3 teknik adama bakıldığında, Avcı geride kaldı. En derli toplu kararlar veren Sergen Yalçın. Beklemediğim şeyler yaptı. Sergen Yalçın iyi bir teknik direktöre evrildi. Kendisini tebrik etmek lazım. Şampiyon ve ikinci olacak takım ne yapacak? Bu sene 2 takımla Şampiyonlar Ligi'ne katılma ihtimalimiz olabilir ama bundan sonra hiç katılamayabiliriz. Böyle bir sıkıntı da var" diyerek sözlerini tamamladı.

Senin için hazırladığımız haberler