Mehmet Demirkol'dan derbi yorumu! Canlı yayında flaş sözler!

06.05.2019 - 10:49 | Son Güncellenme: 06.05.2019 - 13:49

Mehmet Demirkol'dan derbi yorumu! Canlı yayında flaş sözler!

Spor yazarı ve yorumcusu Mehmet Demirkol, yayıncı kuruluşta yayınlanan beIN Manşet programında 2-0 biten Galatasaray - Beşiktaş derbisini değerlendirdi. Mehmet Demirkol'un değerlendirmelerinden Ajansspor'un derledikleri şu şekilde:

Mehmet Demirkol: "Beşiktaş savunma atakları yaptı"

Galatasaray derbide rahattı. Beşiktaş biraz gergindi. Şenol Güneş yepyeni bir planla çıktı. Sadece Necip tercihinden bahsetmiyorum. Beşiktaş topla iyi geçinen taraftır. Dün bunla hiçbir alakası yoktu. Beşiktaş savunma atakları yaparak rakibi bozmaya çalıştı. Tek plan bunu gördüm. 2 tane pozisyon vardı. Onun dışında Beşiktaş’ın çok bir planı olduğunu görmedim. 

Lens eleştirisi: "Quaresma neden oynamalı sorusunun cevabı"

Galatasaray anormal bir şey yapmadı. İki kanat oyuncusunu öne çıkardı. Beşiktaş ise topu ileride tutacak işler yapmadı. İlk 50-60 dakika beklediler. Rakibin yorulmasını beklediler ama Beşiktaş yoruldu. Ljajic geçen hafta kendisinde suçu bulmuştu. Lens’in bir pozisyonu var. Neden Quaresma oynamalı sorusunun cevabını ortaya koyuyor. Takımına nefes aldıracak işler yapmıyor. Luyindama’nın da anormal bir sürati var. Ayrıca Beşiktaş kazanmaya hiç yaklaşmadı.

"Beşiktaşlı futbolcular, olmayacağına hemen ikna oldu"

Caner’in yaptıklarını Adriano yapmaz. Oyunla Beşiktaşlı futbolcuların bağlantısı çok zayıftı. Olmayacağına hemen ikna oldular. Galatasaray aldı işi götürdü. Oyunu yaşayamıyorlardı. Galatasaray çok rahat aldı. Donk, Fernando rahattı. Fernando da sahanın en uyağınıydı.

"Luyindama Burak'ı hava toplarında ezdi geçti"

Fernando-Donk çok belirleyici oldu. Aynı şekilde Şenol Güneş’in Lens tercihi çok belirleyici oldu. Beşiktaş’ta temel problem Necip değildi. Sahada görünce şaşırdık ama problem o değildi. Luyindama hava topunda ezdi geçti. Burak’ı resmen sildi. İstatistiki olarak böyle. Şenol Güneş’in baştaki planı tutmadı. Sonraki plana geçerken zorlandılar. Şenol Güneş’te ilk defa bunu görüyorum. Bayern Münih maçında büyük baskı yerken böyle yapmışlardı. O zamandan beri ilk defa böyle görüyorum.

Fatih Terim eleştirisi

Şenol Güneş maç sonunda milli takım teknik direktörü gibi soğukkanlı konuştu. Geçen sene olsa farklı olurdu. Beşiktaş farklı bir plan yapmaya çalıştı. Arkada sağlam durayım dedi ama yapamadılar. Lens ile bu işin yapılabileceğini düşünmüyorum. Rakibi biraz oyalayacak adamlar da lazım. Sürekli Galatasaray geldi. Fatih Terim işin psikolojisini yönetiyor. Camiayı motive etti. Türkiye Futbol Direktörü unvanı almış bir teknik adamdan bahsediyoruz. Bizim kanala serzenişte bulundu. Oylamada kendi kaptanlarının da oy kullandığını bilmiyor muydu? Bunu bir motivasyon aracı olarak kullandı. Ama Şenol Güneş karşılık veremedi.

Taç tartışması...

Galatasaray’ın attığı gol mükemmel. Diagne hiçbir şey yapmadıysa o tacı attığı için sezonun kahramanlarından biri. Beşiktaş nasıl yedi? Fernando nerede, Caner nerede? Taç kullanıldı. Oyunun başladığını gördün. Niye gitmiyorsun? Caner’in yetişmesi lazım. Fernando depar atarken, Caner ise geriye koşuyor. Ondan çıktı, benden çıktı tartışması ayrı. Galatasaray golü 11 kişiyle golü attı. Mirin hata yaptı orada.  İkinci gol ise inanılır gibi değil. 

"Vodafone Park’ta olsa o taç, yolda kesilirdi"

Ev sahibi bu ülkede hakemi yüzde 60 alır. Büyük takımlardan bahsediyorum. Vodafone Park’ta olsa o taç, yolda kesilirdi. Çünkü hakem ne olduğunu çok görmedi. Süzmesi de zor bir pozisyon. Hakem üzerinden tartışılacak bir pozisyon değil. Bülent Yıldırım yılların hakemi. Maçın hakemini beğendim mi? Beğenmedim. Her şeyden çok etkilenmiş. Fenerbahçe-Galatasaray maçındaki faul pozisyonu vardı. O maçta hakemdi. Daha oradan başlamış etkilenme. Gol pozisyonuyla ilgili söylemiyorum.

"Luyindama'nın Atiba'ya olan müdahalesi kırmızı kart"

Luyindama’nın Atiba’ya olan müdahalesi kırmızı kart. Çok ilginç bir pozisyon. Luyindama dirseğini silah mı araç mı olarak kullandı? Ben silah derim. Hakem hocaları farklı değerlendiriyor olabilir. Burak’ın yerde kaldığı, Donk’un ayağının yüzüne geldiği bir pozisyon var. Orada gördüğümüz açı mor kart. Ama oyunun akışına bakınca olayın hızlı geliştiğini görüyorsun. Fotoğraf karesiyle değerlendirirsen 7 maç ceza alması lazım da diyebilirsin.

Fatih Terim'e övgü

Fatih Terim’in büyüklüğünü anlatmaya gerek yok. Tarifsiz bir başarısı var. Takdir edilmesi gereken bir başarısı var. Galatasaray şampiyon olabilir mi? Olabilir. Ama hakemler sevmiyor Fatih Terim’i. Burak devre arasında Galatasaray’a da transfer olabilirdi. Fatih Hoca ile arası iyi değil diye olmamış olabilir transfer. Galatasaray taraftarlarının bir tepki göstermesini beklemiyordum.

Şampiyonlukla ilgili sorular üzerine...

Galatasaray’ın son 3 haftaya lider girip şampiyon bitiremediğini hatırlamıyorum. Başakşehir’de acayip bir gerginlik var. Normalde yapabildiklerinin 4’te 1’ini yapamıyorlar. Başakşehir’de futbolcuların psikolojisi acayip düştü. Başakşehir’in işi zorlaştı. Beraberlik Beşiktaş için hiç de fena olmayan bir skordu. Böyle kötü bir Beşiktaş da beklemiyordum. Beşiktaş savunma yaparak beraberliği alamaz.

"Valbuena'yı tutup tutmamak senin planını da gösteriyor"

Mathieu Valbuena ile ilgili değişik haberler var. Valbuena’nın kalıp kalmaması konusu zor bir karar. Valbuena’yı tutup tutmamak senin planını da gösteriyor. Gelecekte kuracağın oyunun bir parçası olmayacağı anlamına da gelebilir. Valbuena oyuna küsmüyor. 6 ay otursun, 6.ayın sonunda çıkıyor oynuyor. Profesyonel bir futbolcu. (AJANSSPOR)

Senin için hazırladığımız haberler