Mehmet Demirkol'dan Uğurcan Ve Altay'a Eleştiri: Mert Seviyesine...

30.03.2022 - 12:25 | Son Güncellenme: 30.03.2022 - 13:09

Ünlü yorumcu Mehmet Demirkol, Fenerbahçe'nin kalesini koruyan Altay Bayındır ve Trabzonspor'da forma giyen Uğurcan Çakır'ın milli takım performansını yetersiz buldu.

Mehmet Demirkol'dan Uğurcan Ve Altay'a Eleştiri: Mert Seviyesine...

AJANSSPOR-HABER

Ünlü yorumcu ve Fanatik gazetesi yazarı Mehmet Demirkol, A Milli Takım'ın Dünya Kupası Elemelerinde Portekiz'e 3-1 ve hazırlık maçında İtalya'ya sahasında 3-2 mağlup olduğu karşılaşmayı değerlendirdi. Demirkol, kaleci Altay Bayındır ve Uğurcan Çakır'ın da milli takım performanslarını yetersiz buldu.

"Savunmadan hücuma geçişte bir otomatik yok"

Demirkol, "Oyuncular değişti ama oyunun çok değiştiğini söylemek mümkün değil. Merkezi, biri Hakan Çalhanoğlu olan 2 oyuncuyla tutmaya çalışmak sorun yaratıyor. Tabi diğer etkenlerle. Rakibi karşılarken Cengiz ve Kerem'in içe dönmesi ve orta sahayı 4'lemesi gerekiyor. Kanatlar da savunma hattına geçmeli. Ancak rakip hızlı yön değiştirdiğinde enine bir kopma meydana geliyor ve savunmada sayısal üstünlük kayboluyor. Kanatta ikiye bir yakalandığımız anlar dün maç boyunca yaşandı. Üstüne, savunmadan hücuma geçişte de bir otomatik yok. Herkesin bölgesine açılması, bu kez kanatların orta saha hizasına gelmesi, Kerem-Cengiz'in de açılması lazım. Ancak burada da iki kanatta koridor paylaşımı belirgin ve hızlı olamıyor. Portekiz ve İtalya gibi rakiplere karşı ezberinizin bu kadar düşük olduğu bir oyunda üstünlük değil denklik sağlamak zor. İkinci yarıda yapılan değişikliklerle 3-4-3’ten 3-5-2’ye geçiş biraz olsun iyileşme sağlandı. Tabii İtalya da artık kontrole geçmişti. Bu önümüzdeki dönem için bir ipucu olabilir.

 

"Aynı şeyi yaşamak iyi olmadı"

İdealinden, Donnaruma hariç tamamen uzak bir takım karşısında Portekiz maçından belki daha ideal bir kadroyla diziliş değişene kadar aynı şeyi yaşamak iyi olmadı. 

Uğurcan ve Altay'a eleştiri

Son olarak: Bu iki maçın düşündürdüğü bir soru daha var. Uğurcan ve Altay çok iyi kaleciler ama bunu henüz uluslararası arenada gösteremediler. İki oyuncudan da henüz Mert seviyesinde bir katkı alamadık. Yoksa ligdeki şut kalitesindeki düşüklük mü bizi aldatıyor. Umarım öyle değildir" ifadelerini kullandı. 

Uğurcan, Avrupa'nın zirvesinde

Öte yandan, milli takımdaki performansı yetersiz bulunan Uğurcan Çakır, Süper Lig'de yaptığı kurtarışlarıyla da Avrupa'nın zirvesinde yer aldı. 


Bordo-mavili takımın kalesine gelen 129 isabetli şutun 106'sında gole izin vermeyen Çakır, yüzde 82'lik kurtarış oranı ile en iyi istatistiğe sahip oyuncu olarak ilk sırada bulunuyor.

Comparisonator verilerine göre; Süper Lig’deki kaleciler arasında ilk sırada alan bordo-mavililerin kaptanı, Avrupa’da da zirvede. Fransız kulübü Nice’in Arjantinli kalecisi Walter Benitez ile aynı kurtarış oranına (Yüzde 82) sahip olan Uğurcan Çakır, 109 kurtarış yaparken, Benitez ise 93 kurtarış yaptı. Uğurcan Çakır, 5 büyük lig ve Süper Lig kalecileri arasında en başarılı oyuncu konumunda.

Listedeki diğer kaleciler şöyle:

  • Uğurcan Çakır - Trabzonspor (Yüzde 82 - Süper Lig lideri)
  • Walter Benítez - OGC Nice (Yüzde 82 - Ligue 1 lideri)
  • Jose Sa - Wolverhampton Wanderers (Yüzde 81 - Premier Lig lideri)
  • Yassine Bounou - Sevilla (Yüzde 80 - LaLiga lideri)
  • Samir Handanovic - Inter (Yüzde 79 Serie A lideri)
  • Mark Flekken - Freiburg (Yüzde 79 - Bundesliga lideri)

Bu sezon Trabzonspor formasıyla 33 maça çıkan ve kalesinde 32 gol gören 25 yaşındaki Çakır, 2.989 dakika sahada kaldı. 2019 yılından bu yana A Milli Takım formasını da giyen başarılı kaleci, çıktığı 18 maçta kalesinde 30 gol gördü. 

İlgini Çekebilir
Hakem operasyonu TFF'de istifa getirdi!
Habere Git

Sakatlığını atlatıp sahalara geri dönen ve son haftalarda gösterdiği performansla ligde Fenerbahçe'nin en formda oyuncuları arasında yer alan Altay Bayındır ise, bu sezon forma giydiği 23 maçta kalesinde 31 gol gördü. Mayıs 2021'den bu yana milli formayı giyen 23 yaşındaki kaleci, söz konusu çıktığı 3 maçta 6 gol yedi. 

Senin için hazırladığımız haberler