Mehmet Helvacı: 'Her aşamada karşı tarafı ikna etmek lazım..'

17.07.2018 - 16:03 | Son Güncellenme: 17.07.2018 - 16:23

Mehmet Helvacı: 'Her aşamada karşı tarafı ikna etmek lazım..'

Galatasaray eski İkinci Başkanı Mehmet Helvacı, sarı-kırmızılıların gündemine dair açıklamalar yaptı. Prof. Dr. Helvacı, UEFA tarafından FFP kuralları dahilinde gelen yaptırımların onaylanması konusunda çarpıcı bilgiler verdi

Radyospor’da yayınlanan Spor Kazanı programında Özgür Sancar’ın sorularını yanıtlayan Mehmet Helvacı’nın açıklamalarından Ajansspor’un derledikleri şu şekilde; 

"Galatasaray varsayalım ki bir oyuncusunu 7 milyon Euro satarsa onu harcama imkanı var ama bunu üretmeden olmuyor. Transfer bütçesi olarak olmayan bir paradan bahsediyoruz. "

"Emre Akbaba'nın kalitesinden bir şüphe yok ama bu tür bir transferin doğru bir yapı olduğunu düşünmüyorum. Türkiye Ligi'nde parlayan bir oyuncuyu transfer etmenini iyi yanı da olabilir kötü yanı da olabilir. Emre belki çok uzun zamandır Galatasaray tarafında takip edilebiliyor olabilir."

"Bir önceki dönemde yapılan anlaşmalarda olmayan bir madde. Bu kural ise 2015 yılında eklendi. Teknik olarak doğru olduğunu düşünüyorum. Kendi kurallarına bir ek yaptı. Yapılan anlaşmalarının denetime girmesini sağlayan bir 16.madde eklendi. Bu anlaşma onaylanabilir, değiştirilebilir, iptal edebilir ya da geri gönderebilir tekrar değerlendirilsin diyebilir. İnanıyorum ki Galatasaray bunun için çalışıyordur. Onaylanması yönünde çalışmalar devam ediyordur."

"Milan'ın bu açıklaması bir çalışmadır. Onlara uygulananı bize de uygulayın ya da onlara da ceza verin gibi. Ben bunun lobi olduğunu düşünüyorum."

"Galatasaray sonuçta nasıl telafi edeceğini inandırıcı bir çalışma yaptığı için hukuk yönünde onaylanması gerektiğini düşünüyorum. Her aşamada karşı tarafı ikna etmek lazım."

Senin için hazırladığımız haberler