Mehmet Helvacı: "Yerli ve milli olduğumuzu kanıtlamaya ihtiyacımız yok"

31.07.2020 - 19:32 | Son Güncellenme: 31.07.2020 - 19:40

Galatasaray'ın eski ikinci başkanı Prof. Dr. Mehmet Helvacı, Yeni Akit Gazetesi Yazı İşleri Müdürü Ali Karahasanoğlu'nun açıklamaları için ne dedi? İşte detaylar...

Mehmet Helvacı: "Yerli ve milli olduğumuzu kanıtlamaya ihtiyacımız yok"

Galatasaray'ın eski ikinci başkanı Prof. Dr. Mehmet Helvacı, gündeme dair açıklamalarda bulundu. Helvacı, Yeni Akit Gazetesi Yazı İşleri Müdürü Ali Karahasanoğlu'nun açıklamalarına da cevap verdi. Helvacı, "Bizim örfümüz değil diyor. Memnun oldum aynı örften olmadığımıza ve bu yazıyı yazdığı için" dedi.

Mehmet Helvacı, Radyospor'da yayınlanan Spor Kazanı programında Özgür Sancar'a konuştu.

"Yerli ve milli olduğumuzu kanıtlamaya ihtiyacımız yok"

Yeni Akit gazetesi Yazı İşleri Müdürü Ali Karahasanoğlu'nun açıklamalarına değinen Helvacı, "Ne deyim yani? Kendisinin örfünün ne olduğunu bilmiyorum. O diyor ki bizim örfümüze uygun değil diyor bu okul. Öyle dediğine göre uygun değil. Ama yutturuyorlar meselesine geldiği zaman tarihe bakacaksınız, tarih yazıyor. Galatasaray'ın gerek kaydedilmiş yazılı tarihi var, yazılı olmayan tarihi var. Bunlar tarihte kayıtlı şeyler. Bunlar bizim ecdadımız değildir, bizim örfümüze uygun değildir diyorsa ben tabii kendisinin örfü ile ilgili bilgi sahibi olmadığım için bir şey söyleyecek durumda değilim. Biz kendi okulumuzun tarihinin farkındayız, biliyoruz. Yerli ve milli olduğumuzu kanıtlamaya da ihtiyacımız yok. Bu ülkenin bütün cephelerinde savaşmış, kanları vatana ve toprağa karışmış bunca Galatasaraylı varken bunu tartışma konusu yapmak herhalde bu bayram gününde birilerinin canını sıkmayı arzu etmek. Ama ben Galatasaraylı olarak, birileri benim canımı sıkmak istiyor diye canımı sıkacak değilim. Yazıyı da okudum ve çok net gördüm. Bizim örfümüz değil diyor. Memnun oldum aynı örften olmadığımıza ve bu yazıyı yazdığı için. O yüzden hiç canımızı sıkacak değiliz bu yazıdan dolayı" dedi.

"Bizim kendimizi ispata çalışmamız bana yanlış geliyor"

Açıklamalarına devam eden Helvacı "Bunu öğrenmek, araştırmak isteyen herkes araştırıp öğrenebilir. Bununla uğraşmak doğru değil. Birisi kalktı bir şey söyledi diye, bizim kendimizi ispata çalışmamız bana yanlış geliyor. Aslında yanlış bir şey söylemiyor. Benim örfüm buna uygun değil diyor. Ne diyebilirim buna. Hayır uygundur diyemem ki. Onun tercihidir, hiç söyleyecek bir şeyimiz yoktur. Hayırlı olsun" şeklinde konuştu. 

"Galatasaray zorlukların takımıdır"

Helvacı son olarak, "Bunu biz kendi kendimize yapmış olsaydık daha memnun olurdum. Ligde belli bir sıralama söz konusu. Bu sıralamada gerek cezalar, gerek başka sebeplerle sıra size gelebiliyor. Avrupa'nın dışında kalmamak Galatasaray açısından önemli. Bizim alışkınlıklarımız hep bu yönde. Bizi zorlayacak bir durum. Sezona erken başlayacağız. Bunlar sezon planlaması açısından takımımızı zorlayacaktır. Ama Galatasaray zorlukların takımıdır" diyerek sözlerini tamamladı.

Yeni Akit gazetesi Yazı İşleri Müdürü Ali Karahasanoğlu ne demişti?

Ali Karahasanoğlu, kendisini cahillikle suçlayan HaberTürk yazarı Fatih Altaylı'ya cevap verdiği yazısında, Galatasaray Lisesi'nin internet sitesindeki bilgilerine yer vererek, "Neymiş demek ki? Bizim inancımızda, örfümüzde olmayan bir sistem ile kurulan bir okul imiş.. Bunu överek anlatırken söylüyor, Galatasaray Lisesi’nin resmi sitesi.. Bize fazla bir şey söylemek, düşmez.." ifadelerini kullandı.

Ali Karahasanoğlu, Galatasaray Lisesi'nin öğretmenlerinin isimlerini sıraladığı yazısını, "Diyeceğim şu ki, bu okulu da bize, Abdülaziz’in kurduğu, yerli ve milli bir okul olarak tanıtıyorlar ya.. Kimbilir, bize bunu dikte etmeye çalışanlar, yazılarında daha başka neleri, neler olarak yutturuyorlardır, siz düşünün.." diye noktaladı.

Senin için hazırladığımız haberler