Mehmet Helvacı'dan Mustafa Cengiz'e açık çağrı: "Seçime kayyumla gidilirse..."

19.11.2019 - 17:48 | Son Güncellenme: 19.11.2019 - 16:34

Mehmet Helvacı'dan Mustafa Cengiz'e açık çağrı: "Seçime kayyumla gidilirse..."

Galatasaray'ın Eski İkinci Başkanı Mehmet Helvacı, sarı-kırmızılıların seçim gündemine istinaden çarpıcı açıklamalar yaptı. Galatasaray'da seçim yapılmalı mı? Seçim tarihi ne zaman olmalı? Mustafa Cengiz, seçim yapmama konusunda direnç ortaya koyarsa neler yaşanır? Kayyum tartışmaları için ne düşünüyor? İşte bu soruların yanıtı, Radyospor'da açıklandı. Helvacı, Mustafa Cengiz yönetimine seçim çağrısında bulundu.

Radyospor'da Spor Kazanı programında Özgür Sancar'ın canlı yayında sorularını yanıtlayan Mehmet Helvacı'nın açıklamaları şu şekilde:

Mehmet Helvacı: "Başkan istemese bile seçim talebini yerine getirmek zorunda"

Hukukçularla saatlerce bu seçim konusunu konuşabilir, yorumlar yapabiliriz. Birçoğu da doğru olur. Ama Galatasaray’ı takip edenler bunu teknik açıdan dinlemek istemeyebilir. Öncelikle; Galatasaray’da zaten bir seçim ihtiyacının varlığı 1 senedir dile getiriliyor. Mahkeme kararlarından önce bunu söylemek lazım. Üyelik başvurularının sonuçlandırılmasından itibaren seçim konulu çalkalanıyor. Kulübün çeşitli paydaşları arasında seçim ihtiyaç olarak görülüyor. Başkanlar, yönetim kurulu üyeleri kulübün birleştirmeye çalışan insanlardır. Bizim başkan ve yöneticilerimiz bir olalım derler ama içerideki bir görüşü benimseyip, diğerlerini karşılarına alırlar. Mustafa Cengiz’in de yaptığı hata budur. Bütün fikirleri kucaklayan başkan ve yönetim olmak gerek. Galatasaray’da size karşı şeyler de söylenecektir. Hoşunuza gitmeyenleri de kucaklayabilmeniz gerekir. Kulübün bu seçime ihtiyacı var. Başkan bunu istemese bile, insanları kucaklayabilmek için bu talebi yerine getirmek zorundadır.

Mehmet Helvacı: "Hukuk tekniği açısından da seçim yapılmalı"

Hukukta son verilen kararlar seçim olması gerektiğini ortaya koyuyor. Yöneticilere ve başkana naçizane tavsiyem; artık bu işi daha fazla uzatmadan bir an evvel bu seçimi kendileri yapmalıdır. Şimdiye kadar bu seçimi yapmamış olmaları handikaptır. Zararın neresinden dönülürse kârdır. Zorunluluk ortaya çıkmadan bu kararı almalarında fayda var. Bunu hamasi bir şekilde alıp meydan okuma tarzında yaparsanız olmaz. Madem ki üyelerimizin seçim isteği var bu talebi yerine getiriyoruz demeleri Galatasaray’ın menfaatine bir iş. Başkan, Galatasaray taraftarlarının arkalarında olduğunu ifade ediyor. Galatasaray taraftarlarının büyük bir bölü arkalarında ise seçim yaptıklarında kazanacakları ortadadır. Bakın sizin istediğinizi de yaptık ama seçildik diyebilmeli. Birileri mutlaka sizi istemiyoruz diyebilir. Şu anda böyle bir tablo yok karşımızda. Seçim yapılmalı mı? Hukuk tekniği açısından da seçim yapılmalı.

Mehmet Helvacı: "Galatasaray'ı birleştirmek için fedakarlık yapmanız gerekir"

Daha önce seçimin lüks olduğunu söylemiştim. Ama şu anda seçimin yapılması zaruridir. Yarın hemen yapılsın demiyorum. Fakat; bir seçim takvimi açıklanmalı. Mesela Mayıs ayında yapacağız çünkü liglerin bitmesini bekliyoruz derse en azından büyük bir çoğunluk bunu kabul edecektir. Bu seçimi yapmanın bir mantığı olmalı. Hiçbir Galatasaraylı takımına zarar gelmesini istemez. Seçimi yapıyorum ama tarihi şudur dediğinizde kabul görebilir. Sayın Başkan ve yönetim lütfen bu durumu daha fazla uzatmasınlar. “Mahkemenin karşısında durmam. Seçime giderim” dememek gerek. Galatasaray üyelerinin de karşısında boynunuzun kıldan ince olması gerek. Galatasaray’ı bölmek, parçalamak kulübün işine yaramaz. Galatasaray’ı bütünleştirmek için kişisel olarak da bazı fedakarlıkları yapmak durumundasınızdır. Her yöneticinin, başkanın önemli bir işidir bu. Zaten bu fedakarlığı yaptığınızda olumlu olarak geri dönüş alırsınız.

Mehmet Helvacı: "Kayyumla seçime gidilirse, sorumlusu bu yönetimdir"

Kişiler, seçim gündemli bir kayyum talebinde bulunabilir. Bu hakkı neden kullandınız diyemezsiniz. Başkanın direnci karşısında mahkemeye gidip, seçim için kayyum talep edilirse bunu sadece talep edenlere bağlamak doğru değildir. Mesuliyet Sayın Başkan’dır. Benim tek başına bir karar vererek olayın seyrini değiştirmem mümkün değil. Sonuç alacaksam mahkemeye giderim. Bir karar ver de seçim yapılsın derim. Ama yönetim yetkilidir. Onlar bir kararla bu meseleyi ortadan kaldırabilirler. Bugün yönetim kurulu toplantısında konuşurlar, akşam kararı alırlar ve açıklarlar. Kimse mahkemeye de gitmez, kayyum talebinde de kimse bulunmaz. Buna engel olma şansınız vardır. Yoksa bu işi bu noktaya biz getirdik deme durumundasınız.

Mehmet Helvacı: "Galatasaray'ı birleştirecek ne varsa yapılmalıdır"

Yöneticilerin, başkanların bu kararları alması gerekir. Zamanında ben de çatışmalar yaşadım. Kulübü birleştirmek lazım. Bölmemek için her şeyi yapmak gerek. O birleştirme de ancak; fedakarlıkla mümkündür. Bölünme hiçbir zaman iyi sonuç vermez. Arkasından parçalanmaları getirir. Galatasaray tarihinde bunlar yaşanmıştır. Tekrar yaşanmaması için yaşanmıştır. Tarihten ders almak gerek. Ders almazsak bize yakışmaz. Genç arkadaşlarımız belki sebeplerini bilmezler. Bunların arkasında parçalanmalar vardır. Toparlanmak için büyük çabalar sarf edilmiş, büyük vakitler kaybedilmiştir. Galatasaray’ın yenilmez armadası, başarıya uzak hale gelmiştir. Bunu da maalesef Galatasaraylılar yapmıştır. Bugün aynı şeylerin yaşanmasına imkan vermemek lazım. Galatasaraylı olmayanların bu durum hoşuna gidebilir. Bir rakip ortadan kalkmış olur. Fakat; bu kulübü bölmeyecek, birleştirecek ne varsa yapılmalıdır.

Galatasaray ne zaman seçim yapmalı?

Seçim şu tarihte ne yapılmalı? Mesela; mayıs ayı liglerin bitimidir ve iyi bir tarihtir. Bana kalırsa seçimi liglerin bitimine ertelemeleri kabul edilebilecek bir erteleme olur. Bu Galatasaray’da kabul görür. Elbette itiraz edenler olur. Fakat; bu itiraz sesleri çok da önemli olmaz. Umarım bu söylemlerimiz karşılık bulur ve Galatasaray feraha kavuşur.

Senin için hazırladığımız haberler