Mehmet Özdilek İsviçre maçı sonrası 12 ay ceza almıştı

22.07.2017 - 17:07 | Son Güncellenme: 22.07.2017 - 17:07

AJANSSPOR - Türkiye Futbol Direktörü ve Milli Takımlar sorumlusu Fatih Terim'in birinci yardımcılığı görevine Mehmet Özdilek geliyor. Özdilek daha önce yine Fatih Terim'in ekibinde A Milli Takım çatısı altında çalışmıştı.

Futbolculuk dönemindeki başarıları dışında, teknik adamlık kariyerinin en çok konuşulan olayı ise 16 Kasım 2005'te yaşanmıştı. Meşhur İsviçre maçında Özdilek mücadele sonunda rakip takım oyuncularından birine çelme takmıştı. İsviçreli oyunculardan Huggel ise bu hareketin üzerine Mehmet Özdilek'e tekme atmıştı. Bu olayın ardından Mehmet Özdilek görevinden istifa etmişti.

Olaylı İsviçre maçında Dünya Kupasına katılım bedelini kaçıran A Milli Takım ağır bir fatura da ödemişti.  FIFA'nın 7 Şubat 2006'da yaptığı resmi açıklamasında, Türkiye-İsviçre maçı sonrası çıkan olaylar nedeniyle Milli Takım 6 maç seyircisiz oynama cezası verilmişti. FIFA seyircisiz oynanacak maçların Türkiye sınırlarının 500 kilometre dışında ve UEFA üyesi ülkelerde yapılabileceğini, bu maçların tüm masraflarının Türkiye Futbol Federasyonu tarafından karşılanacağını açıklamıştı. Türkiye Futbol Federasyonu ayrıca, 200 bin İsviçre Frangı para cezası ve 20 bin İsviçre frangı duruşma masrafı ödedi. FIFA'nın açıklamasında, saha ve stat koridorlarındaki olaylarda adı geçen milli futbolcu Alpay Özalan'a 6 maç men cezası ve 15 bin İsviçre Frangı para cezası artı bin İsviçre Frangı duruşma masrafı, Emre Belözoğlu'na 6 maç men cezası ve 15 bin İsviçre Frangı para cezası artı bin İsviçre Frangı duruşma masrafı, Serkan Balcı'ya 2 maç men cezası ve 5 bin İsviçre Frangı para cezası artı 500 İsviçre Frangı duruşma masrafı cezaları verildiği belirtilmişti.

FIFA Disiplin Kurulu, Milli Takımın o dönemki antrenörü Mehmet Özdilek'e de 12 ay hak mahrumiyeti ve 15 bin İsviçre Frangı para cezası artı bin İsviçre Frangı duruşma masrafı cezası vermişti

(YASAL UYARI: KAYNAK GÖSTERİLMEDEN KULLANILAMAZ)

Senin için hazırladığımız haberler