Mehmet Özdilek: "Rıza Çalımbay'ın yerinde olsam teşekkür ederim"

22.12.2023 - 00:49 | Son Güncellenme: 22.12.2023 - 00:54

Mehmet Özdilek, TRT Spor'da yayınlanan "Stadyum" adlı programda Beşiktaş'ın kendi evinde Alanyaspor'a 3-1 mağlup olduğu maç hakkında yorumlarda bulundu. İşte detaylar.

Mehmet Özdilek: "Rıza Çalımbay'ın yerinde olsam teşekkür ederim"

AJANSSPOR-HABER

TRT Spor'da yayınlanan "Stadyum" isimli programda Beşiktaş'ın Alanyaspor'a 3-1 yenildiği maçı yorumlayan Mehmet Özdilek, "Sezon başı itibariyle hep tolere edilen bir sonuç 16. maç ve 6. mağlubiyet. Büyük takım için kabul edilebilir bir mağlubiyet serisi değil 6 maç. Bugünü değerlendirmeyi doğru bulmuyorum. Perşembenin gelişi Çarşamba'dan belli oluyor. Yönetim, teknik direktör değişti ama değişmeyen tek şey oyun oldu" yorumunu yaptı.

"Sahada Beşiktaş genlerinde olmayan bir şeyler var"

Beşiktaş futbolcularının mücadele etmediğini ve ve şampiyonluk hedefinden koptukları için demoralize olduklarının belirten ünlü yorumcu, "Beşiktaş taraftarı oyuncusundan mücadele etmesini bekler, sahada Beşiktaş genlerinde olmayan bir şeyler var. Geçen sezon ikinci yarıda çok iyi başladı Beşiktaş, ama bu sene öyle olmadı. Büyük takımlarda şöyle bir handikap vardır; hedeften koparsanız, oyuncuları o hedef içinde tutmak kolay değildir" ifadelerini kullandı.

"Herkesin şapkasını önüne alıp düşünmesi gerekir"

Trendyol Süper Lig'in 16. haftası itibari ile ilk iki sırada yer alan Fenerbahçe ve Galatasaray'ın 17 puan gerisinde olan Beşiktaş için konuşan eski futbolcu, "16. haftada ilk 2'de yer alan takımlardan 17 puan geride kalmak... Herkesin şapkasını önüne alıp düşünmesi gerekir. Rıza hoca geldikten sonra yaşananlar var, kadro dışı kalanlar, kadro dışı kalanların affedilmesi ve sakat oyuncular falan" dedi.

"Bu forma bu kadar ucuz olmamalı"

Beşiktaş takımında siyah-beyazlı formayı hak etmeyen birçok futbolcu olduğunu savunan Özdilek, "Hocanız kötü olabilir, işler yolunda gitmeyebilir ama oyuncu profiline baktığınızda birçok oyuncunun o formayı giyebilecek kapasitesinin olmadığını bir kez daha ifade edeyim. Bu forma bu kadar ucuz olmamalı" açıklamasını yaptı.

"Mağlubiyet kaçınılmaz oluyor"

Bu sezon maçlarda Beşiktaş'ın kötü bir oyun planı olduğunu ve futbolcualrın yeteri kadar koşmadığını söyleyen "Şifo Mehmet" lakaplı eski futbolcu, "Beşiktaş takımı kötü oynuyor ve kötü koşuyor. O zaman da mağlubiyet kaçınılmaz oluyor" şeklinde konuştu.

"55 milyon euro harcıyorsun ama ortada hiçbir şey yok"

Beşiktaş'ın bu sezon kadrosuna kattığı futbolcuların bir katkı vermediğini söyleyen Mehmet Özdilek, "Yeni transferlerden hangisi Beşiktaş'a katkı verdi? Bir tanesi katkı yapmaz mı ya? Param yok derken, 55 milyon euro harcıyorsun ama ortada hiçbir şey yok" diye konuştu.

"Benim daha sonra haberim oluyorsa ben teşekkür ederim"

Beşiktaş Teknik Direktörü Rıza Çalımbay'ın kadro dışı bırakılan futbolculardan haberi olmadığına dair çıkan haberler hakkında yorum yapan 57 yaşındaki spor yorumcusu, şu ifadeleri kullandı: "Benden habersiz bu oyuncular kadro dışı bırakılıyorsa ve benim daha sonra haberim oluyorsa yani Rıza Çalımbay olsam ben teşekkür ederim. Bu zaten, iyi niyette teşekkür anlamına gelir."

"Rıza Çalımbay'a bu davranış olmaz"

Rıza Çalımbay'ın Beşiktaş efsanesi olduğunu ve yanında durulması gerektiğini vurgulayan yorumcu, "Rıza Çalımbay'a bu davranış olmaz. Başarılı ve başarısız bulursun orası ayrı. Eğer Rıza Çalımbay ile yolları ayıracaksanız, karşılıklı oturursun ne hocayı rencide edersin ne de Beşiktaş futbolcularını gerersin. Bir süre var gidiyorsun onu 10 gün uzatıyorsun falan, devam edeceksen açıkla etmeyeceksen de açıkla şimdi" dedi.

"Hocanın futbolculara karşı gücünü sıfırlıyorsun"

Beşiktaş yönetiminin Rıza Çalımbay'dan haberisz bir şeyler yaptığını söyleyen ve bunun oyunculara karşı kötü bir imaj vereceğini ifade eden eski milli futbolcu, "Sen hocadan habersiz bir şeyler yapıp sonra bunu deklare ediyorsan, hocanın futbolculara karşı gücünü sıfırlıyorsun çünkü" ifadelerini kullandı.

Senin için hazırladığımız haberler