Mehmet Yiğiner: "İsmail Kartal'ın parayı bahane etmesi bizi üzdü"

20.12.2018 - 17:07 | Son Güncellenme: 20.12.2018 - 20:07

Mehmet Yiğiner: "İsmail Kartal'ın parayı bahane etmesi bizi üzdü"

Spor Toto Süper Lig ekibi MKE Ankaragücü Başkanı Mehmet Yiğiner görevden ayrılan teknik direktör İsmail Kartal hakkında TRT Spor'a özel açıklamalarda bulundu.

Yiğiner'in açıklamalarından Ajansspor'un derledikleri şu şekilde:

Bayram Bektaş, bildiğimiz tanıdığımız bir teknik direktör. Ankaragücü camiasına faydalı olacağını düşündük ve kendisiyle anlaştık. Antrenmanlara da başladılar. Her şey yolunda gidiyor.

Eryaman Stadı’nı yapan firma, bunu arsa karşılığı yaptı. Büyükşehir ile yüklenici firma arasındaki ihtilaftan dolayı stadımız gecikiyor. Spor Bakanımız da gidip inceleme yaptı. bundan iki ay öncesinde bu stad yetişecek demişti. Halen stat yetişmedi. Zannedersem bu gidişle yine yetişmeyecek. 17 bin kişilik kapasite 22 bin kişiye çıktı. Burada Ankara Büyükşehir Belediyesi ve yüklenici  firma arasında ihtilaf var. Bu çözülmedikçe biz ligin ikinci yarısının başında değil, sonunda da stadımızda oynayamayacak gibi gözüküyoruz. Orada ciddi bir çalışma lazım. Gençlik ve Spor Bakanlığı, bu işin içine girmeli. Biz iki ay önce burada program yapacağız diye planlamıştık.

Biz kulübü aldığımızda, kulüp kasasında 2-3 milyar Lira olan bir kulüp değildi. O zamanın döneminde 130-140 milyon Lira borç, faizlerle ve kurlarla beraber şu an 300-400 milyondur.  Lig başında eski yöneticilere 300 milyon Lira haciz parası ödedik. Lige böyle başladık. Ekonomisi çok güzel bir kulübün başına gelmedik. Diğer kulüplerde 2 milyar, 3 milyar borcu olanlar var. Ortada kurulmuş bir takımımız var. Kulübümüzün borcu 110-120 milyon Lira.

Bundan bir ay önce kaptan Sedat ile bir araya geldik. ‘Başkanım, hoca rahatsız oluyor, takımı toplayacağız ve bir karar alacağız. Ocak ayına kadar yerli-yabancı topçular sizi rahatsız etmeyeceğiz. Ocak ayından sonra konuşuruz’ dedi. Ben de kendisine teşekkür ettim. İsmail Hoca Ocak ayına kadar duramadı. Futbolcularımızın tamamı duruyor, sıkıntı yok. Ayrılmak isteyenler, yerine gelecekler olabilir. İsmail Hoca’nın durmaması ve parayı bahane etmesi bizi üzmüştür.

Futbolcular bu anlaşmaya uydu ancak hocamız uymadı. Biz basınla ne kadar ödeme yaptığımızı paylaştık. Primler dahil 22 milyon Lira ödeme yapmışız. Tamamını ödedik demiyoruz ama bir kuruş dahi almadım diyorsa yalan söylüyordur. Bizim bunu hak etmediğimizi düşünüyorum. Bizim takımımız ligin en az koşan takımı. Bunun sebepleri var. Topu rakibe veririm’ diyor. Biz buna rağmen Ocak ayının başına kadar bu şekilde gidecektik.

"Biz İsmail Kartal'a prestij kazandırdık"

Haddi olmayan işlere giriyor. 1.5 yıldır kulübü bu hale İsmail Hoca getirmiş, bizim yönetim olarak kulübün önünü açmamız gerekiyormuş. Bunlar farklı işlerin peşinde koştular. Kumpas yapmaya çalıştılar. Kimin gidip kimin kalacağını herkes görmüş oldu. İsmail Hoca birilerinin piyonu. O yazıyı kendisi yazmamıştır. Bizi 2.Lig’den o borç batağında 1.lige çıkaran İsmet Taşdemir’dir. Biz İsmail Kartal’a prestij kazandırdık. Başarılıysa Gaziantep’i düzeltsin. Herkes işini yapacak. Sen bizi yönetmeye kalkarsan bu olmaz.

Son 1 hafta kala problem çıkarttı. Bize resmen muhtara verdi. Herkes kendi işini yapacak. Memnun değilsen ya da ekonomik olarak problem yaşıyorsan, nasıl futbolcular sözünü tuttuysa o da sözünü tutacak. Ocak ayında helalleşeceğiz. Maç sonu bir eline bir kağıt alıp ekonomi ve yönetim ile ilgili konuşan bir teknik direktör gördünüz mü?

Futbolcular bana bu süreçte bu tür dedikoduları bitirmek için Ocak ayına kadar talebimiz yok dediler. Hepsi adam gibi durdu. Durmayanlar belli. Hiçbir hoca Ankaragücü’nün üstünde değildir. Yönetimi değiştirmeye kalkmamalı, kalkacak gücü de olamaz. Bizim bir işçimizdir. Hiçbir teknik direktör ekmeğine bu kadar saygısızlık yapamaz. Yarın hiçbir kulüp başkanı İsmail Hoca ile masaya oturma cesareti gösteremez.

Senin için hazırladığımız haberler