Mehmet Yiğiner'den Ağcabağ'a: "Dolandırıcı mıdır, nedir?"

04.01.2019 - 21:22 | Son Güncellenme: 04.01.2019 - 18:41

Mehmet Yiğiner'den Ağcabağ'a: "Dolandırıcı mıdır, nedir?"

Ankaragücü başkan adayı Murat Ağcabağ ve başkan Mehmet Yiğiner 88.4 frekanslı Radyo Trafik Ankara'ya bağlanarak gündeme dair değerlendirmelerde bulundular. 'Taraftar' programına konuk olan Ağcabağ ve Yiğiner'in açıklamalarından Ajansspor'un derledikleri şu şekilde:

Forma tartışmasına değinen Ağcabağ, "Benim Galatasaray'dan, Fenerbahçe'den ve Beşiktaş'tan çok yakın dostlarım var. Ofisime geldiklerinde bana forma getirirler. Forma koleksiyonum var." dedi.

Murat Ağcabağ'ın diğer açıklamaları şu şekilde:

Projelerimiz var. Ankaragücü'nü Avrupa'ya götürecek, şampiyon yapacak projelerimiz var. Şu anda projeleri açıklamak için çok erken.

Mehmet Yiğiner'in de tuttuğu bir takım var. Onu da söylemeyim. Buna açıklık getirmek lazım. Ben Beşiktaşlı değilim. Ankaragücü'nde oynadım. Talihsiz bir sakatlık yaşamıştım.

"35 milyonu masaya koyup pazarlık mı yapalım?"

Ben 35 milyonu cebimden koymuyorum. Cebimden 1 milyon Euro'sunu veriyorum. Ben yönetim kurulu listesi oluşturdum. Ortada bir şey yok. Yönetimden 35 milyonu masaya koyup pazarlık mı yapalım?

"Takımın önü açıldı"

İsmail Kartal sayesinde takımın önü açıldı. İçerideki problemler dışarıya vurdu. İsmail Kartal bu takıma ciddi bir şekilde maddi ve manevi desteklerde bulundu.

"Diyalog kuramıyor..."

Başkanımıza, 'Para bulma işini bana bırakın' dedim. Diyalog kuramıyor. Tehdit ediyor. İnsanları mutfağa sokmalıyız. Sayın başkana bunları defalarca söylememe rağmen bana izin vermedi.

Ankaragücü çok büyük bir camia. Ankaragücü ne bana, ne Mehmet Yiğiner'e ne de İsmail Kartal'a kalır. Biz fotoğrafı gördük, uçuruma doğru gidiyoruz. 2.5 milyon gibi bir para dağıtıldı. Bugün takımın kasasında 25 milyon olması lazım. Antalya kampını yakından izliyorum. Futbolcular bugün antrenmanı 20 dakika erken bıraktı. Bu futbolculara yazık değil mi? Puanları bu çocuklar toplamadı mı?

Sayın başkanın yaptıklarını inkar edenden şüphe ederim. Ancak bu lig farklı bir lig. Burada bir vizyon olması lazım. Bir yerlerden para isteyerek bu çark dönmez. Yönetimde 13 kişiyiz, kimler para vermiş? Murat Ağcabağ en çok parayı veren kaçıncı kişi?

İntihar etmek istiyorum, dendi mi?

O futbolcu ile görüştük. Bu olay maalesef doğru. Son birkaç haftadır olanlar ortada. Biz bu sene transfer parası ödemedik. Sadece primler, onun dışında hiçbir para ödenmedi. Geçen seneden alacağı olan futbolcular var. Yabancılar var. Onlar daha profesyonel bakıyor, sonuçta para kazanmak için bu mesleği seçmiş. Bunları çok yadırgamamak lazım. Bunları mutlu edelim ki sahada iyi oynasınlar.

5 toplantıya katılmadığımız için üyeliğimiz düştü deniliyor. Bu iş böyle olmuyor. Hukuki olarak haklarımı arayacağım. Ben kulübün içinde olan biriyim. Bu çocuklar bu kadar zorlukla 20 puan aldıysa, problemler çözülünce 30 puan alırlar. Bizim güçlü bir yönetimimiz yok. 100 bin TL çıkartıp verilmiyor. Benim kurduğum yönetimde 1.5 milyon dolar verecek yönetimler var. Bakanlar, belediyeler size para vermek zorunda mı? Kendi olanaklarımızı oluşturmamız lazım.

Stat işinin üzerine düşersek, bu iş olur. Sanki Ankara'da oynamak istemiyoruz. Beşiktaş maçının ardından stadın zeminini komple değiştirsek bile 30 günde düzelirdi.

Bizim tartışma ile bir işimiz yok. Ben kanal kanal gezmeye meraklı değilim. Bu takımın alt ligde neler çektiğini en iyi başkan bilir. Bir daha buraya gitmek istemiyoruz ancak takım maalesef oraya gidiyor. Konu tartışma değil, mesele Ankaragücü. Çözüm ne?

Kulübe kaynak nereden bulunacak?

Ankaragücü'nün mağazası nerede? Tandoğan'da. Şu anda Zafer Çarşısı'nda. Bilmem ne pazarlama diye güçüyor. Ankaragücü'nün buradan hiçbir geliri yok. Ben bunları araştırdığım için bana bu hamleyi yaptılar. Bu paralar nereye gidiyor? Bu kadar basiretsizlik olur mu?

Göğüs reklamımız yok. Ben 7.5 milyona firma getirdim, Tuna Yılmaz buna şahit ama kabul edilmedi. Statta hiçbir reklamımız yok. Belki bunlar problemi çözmez ama merhem olur. Stada isim hakkı alırız. 51 tane locamız var. Şu andaki yönetim bunu 1000 dolara satamaz ama ben 50.000 dolara satarım.

Başkan benim için batak demiş. Başkana sesleniyorum, ben de mal varlığımı koyayım, o da koysun.

Ankaragücü Başkanı Mehmet Yiğiner'in açıklamaları ise şu şekilde:

Bu kulübün durumunu biliyorsunuz. Esnaf kulübü bu hale kadar getirdi. Bu arkadaşımız koyu bir Beşiktaş taraftarı. Ben hiçbir formayı makam odamın sandalyesine geçirmem. Böyle bir şey mümkün mü?

Bakan bize yardım etmek zorunda mı? Evet zorunda. İddia gelirlerinden en az %50'si kulüplere dağıtılmalı. Spor Toto bazı kulüplere sponsor oluyor, bazılarına vermiyor. Bunları tabii ki söyleyeceğim. Bizim de temsil ettiğimiz bir kurum var: 'MKE Ankaragücü.' Biz de sponsor talep etmiştik. Arkadaşımız madem böyle, neden kulübe yardım etmedi. Bankalara baktığınızda o kredi çekemez.

Ankapark'tan ihaleyi aldı, teleferik işini yarım bıraktı. Ben sözümdeyim. Batak dedim, doğru batak. 35 milyon bulma şansı yok. 35 milyon Euro'yu getirsin, onu başkan yapalım. Buyursun. Biz bir şey demedik, hala sözümüzdeyiz.

"Cebimizden 40 milyona yakın para ödedik"

Ankaragücü ve Ankaraspor'u birleştirdiler. 72 futbolcu antrenman yaptı, bunları göndermeden 30 futbolcu aldı. Biz böyle bu hale geldik. Eski yöneticilerin borcunu ödemiştik. Biz başlar başlamaz cebimiden 40 milyona yakın para verdik.

Forma reklamı getirdi de biz mi kabul edelim? Bunlar doğru olamaz. Bu adam dolandırıcı mı ya? Sahtekar. 

İstanbul'daki menajerlerle bir ekip olmuş ve oyuncularımızın oynamamsına sebep oluyor. Bunların ihanetinin bedelini ödeyeceğiz. Oynamayan futbolcularla 3 yıllık sözleşme imzaladık. Adamlar bu paraları alacak. 1 milyon 100 bin Euro'yu 3 yıllık hesap edin.

Biz taraftarlarımıla beraber emek verdik ve kulübü buraya getirdik. Ortalamaya vurursanız en rahat kulüp biziz. Bizi sıkıntıya sokan içimizdeki hainler oldu.

Madem paran var, Ankaragücü'ne destek olsaydınız ya. Yönetici olarak gelmiştin ya, neden takıma katkı sağlamadın? Sözlerimin arkadasındayım. Kimseye iftira atmadım.

"Takımı sabote etti"

İsmail Kartal kulübü sabote etmiştir. 1. aya kadar kimse gitmeyecek demiştim. Bundan sonra gidebilir, parası ödenmezse. Futbolcular karakterli davranıp durdu. Burada sözünü tutmayan tek kişi hocaydı. İsmail Kartal takım antrenmana çıkmasın istiyordu.

Bizim arkadaşlar, Antalya'da bir sıkıntı yok diyorlar. Bu adam kulübü batırarak kendine yer açmak istiyor. Ne yaptığını da bilmiyor. Belli bir kitleyi de yanına aldı. Getirip bağışı yapsınlar, biz de işimize bakalım.

Takımın adı değişecek mi?

Takımın adı değişmeyecek. Öyle bir şey olur mu? Bunların hesabı kulübü zora sokarak para kazanmak. Bundan sonra ne olur? Transfer konusunda kendi çapımızda bir şeyler yapıyoruz. 2-3 milyon kaynak bulduk. Futbolcuları tutmaya çalışıyoruz. 30 milyon lira ile bu yılın sonunu görürüz.

Stat ile yönetim kurulunun yapacak bir şeyi yok. Belediye ve müteahhit arasındaki ihtifalı bakanlık çözecek. Biz başka şehirlere gidip otel parası ödemeye çok mu meraklıyız.

Başka bir takımın forması yanımdan geçmedi. Ben Ankaragücü taraftarım. Başka bir takım tutmuyorum. 

Hiç kimse ile ticari bir ilişkim olamaz. Hiç kimseye boyun eğmedim. Bundan sonra da Allah nasip etmesin. Devletin de bir lirası bana geçmesin. Mehmet Yiğiner aday değil, getir 35 milyonu koy. 1 haftadır bekliyoruz, bir şey yok. Burası birilerinin şov yapma yeri değil. Ankaragücü'nün kurumsal yapısını yapan bir tekliftir bu ama bunu da kabul ediyoruz. Türk futbolu ve Ankaragücü gelişecekse her türlü fedakarlığı yaparız.

İntiharın eşiğine geldim diyen İsmail Kartal. Böyle bir şey yok. Bu geldiğinde ciddi borçları vardı. İsmail Kartal senet imzalamış, sıkıntıları vardı. Bu kadar söyleyim. 

Ne olursa olsun Murat da bizim arkadaşımızdır. Gelsinler kulübe konuşalım. Bu kulübü denetlemek ibizm borcumuzdur. Çok fazla bekletmesinler. 

AJANSSPOR

Senin için hazırladığımız haberler