İşte Eczacıbaşı ve VakıfBank'ın, Kadınlar Dünya Kulüpler Şampiyonası'ndaki rakipleri

06.11.2023 - 20:30 | Son Güncellenme: 06.11.2023 - 21:10

VakıfBank ve Eczacıbaşı Dynavit'in katılacağı 2023 FIVB Kadınlar Dünya Kulüpler Şampiyonası'nda maç takvimi belli oldu. Melissa Vargas, Eczacıbaşı'na karşı mücadele edecek.

İşte Eczacıbaşı ve VakıfBank'ın, Kadınlar Dünya Kulüpler Şampiyonası'ndaki rakipleri

DIŞ HABER - AJANSSPOR

Çin'in Hangzhou şehrinde 13-17 Aralık'ta düzenlenecek 2023 FIVB Kadınlar Dünya Kulüpler Şampiyonası'nda gruplar ve fikstür belli oldu. Melissa Vargas, Eczacıbaşı Dynavit karşısında sahne alacak. 

Avrupa'yı, Eczacıbaşı Dynavit ve VakıfBank temsil edecek

2023 FIVB Kadınlar Dünya Kulüpler Şampiyonası, 6 takımın katılımıyla Çin'in Hangzhou şehrinde düzenlenecek. Melissa Vargas'ın formasını giydği Tianjin Bohai Bank'ın ev sahipliği yapacağı turnuvada Avrupa'yı Eczacıbaşı Dynavit ve VakıfBank temsil edecek. Güney Amerika adına Brezilya'nın Gerdau Minas ve Dentil Praia Clube takımları boy gösterecek. Turnuvanın bir diğer ekibi ise Vietnam temsilcisi Sport Center I Womens Club olacak.

Tianjin Bohai Bank'ın en büyük kozu Melissa Vargas

2023'te Türkiye ile yaşadığı başarılarla dikkatleri üzerine çeken Melissa Vargas, Kadınlar Dünya Kulüpler Şampiyonası'nda üçüncü kez yer alacak Tianjin Bohai Bank'ın en büyük kozu olacak. Dört yıl önce organizasyondaki ilk maçını kazanan Tianjin Bohai Bank, bu kez gruplardan çıkmanın hesaplarını yapıyor. 

İlgini Çekebilir
ÖZEL | TFF'den yeni sezon planlaması! Play-Off sistemi olacak mı?
Habere Git

VakıfBank'tan tarihi başarılar

VakıfBank ve Eczacıbaşı ise Kadınlar Dünya Kulüpler Şampiyonası'nın en çok kupa alan iki ekibi olarak turnuvada yer alacak. 2016'dan bu yana turnuvaya katılan Vakıfbank, 8 kez podyumda yer aldı. VakıfBank, 2013, 2017, 2018 ve 2021 olmak üzere turnuvada da şampiyonluk elde etti. Geçen yıl finale çıkan VakıfBank, finalde İtalya'nın Imoca Comegliano'ya yenilerek gümüş madalyada kaldı. Daha sonra CEV Şampiyonlar Ligi'ni kazanan VakıfBank, Aralık ayında Kadınlar Dünya Kulüpler Şampiyonası'na katılmaya hak kazandı. 

Eczacıbaşı 7. kez katılacak

Eczacıbaşı ise 2023 Cev Şampiyonlar Ligi ikincisi olarak yedinci kez Kadınlar Dünya Kulüpler Şampiyonası'na katılmaya hak kazandı. 

Eczacıbaşı Dynavit, organizasyonda A Grubu'nda; VakıfBank ise B Grubu'nda yer alacak. Eczacıbaşı'nın grubunda Tianjin Bohai Bank ve Gerdau Minas; VakıfBank'ın grubunda ise  Dentil Praia Clube ve Sport Center I yer alacak. 

İlgini Çekebilir
Trabzonspor: "En büyük silahımız; oyun aklımız ve cesaretimiz"
Habere Git

Vakafbank ilk maçını 13 Aralık'ta Sport Center I ile oynayacak.

Eczacıbaşı-Tianjin Bhai Bank maçı ne zaman?

Eczacıbaşı Dynavit ise 14 Aralık'ta Gerdau Minas ile ilk maçına çıkacak. Temsilcimiz, 15 Aralık'ta ise Melissa Vargas'ın formasını giydiği Tianjin Bohai Bank'la karşı karşıya gelecek.

Senin için hazırladığımız haberler