Başakşehir FK, M'Bala Nzola'yı transfer etmeye çok yakın!

02.09.2021 - 17:43 | Son Güncellenme: 02.09.2021 - 17:59

Son dakika transfer haberleri... İstanbul Başakşehir Futbol Kulübü, bonservisi Spezia'da bulunan M'Bala Nzola'da sona yaklaştı. İşte detaylar...

Başakşehir FK, M'Bala Nzola'yı transfer etmeye çok yakın!

AJANSSPOR - HABER

 

Süper Lig ekiplerinden İstanbul Başakşehir Futbol Kulübü, Serie A'da Spezia forması giyen M'Bala Nzola'yı transfer etmeye çok yakın. Angola asıllı Fransız oyuncunun menajeri Doug Pingisi, Türk kulüplerinden Çaykur Rizespor ile İstanbul Başakşehir'in ilgisini doğruladı. 

"M'Bala'nın arzusu İtalya'da kalmaktı..."

İtalya Serie A'da geçirdiği 11 gollü sezonun ardından birçok ekiple temasa geçen M'Bala Nzola, Genoa ile anlaşma niyetindeydi. Ancak, bu transfere Spezia engel oldu. Oyuncunun menajeri Doug Pingisi, Goal Italia'ya verdiği demeçte: "M'Bala'yı Genoa çok istedi. O da gitme taraftarıydı. Türkiye'den ve İngiltere'den de teklifler oldu. Ama onun arzusu İtalya'da kalmaktı. Spezia, M'Bala'nın transferine izin vermedi" diye konuştu.

"Başka takımlardan teklif almadık..."

Menajer Pingisi, Serie A'dan başka ekiplerin ilgisi olduğu iddialarına: "Cagliari ve Sampdoria gibi takımların M'Bala Nzola'ya herhangi bir ilgisi olmadı. Serie A'da başka takımlardan teklif almadık. Sadece Genoa çok istedi. Anlaşma gerçekleşmeyince Spezia'dan başka takım bulmamız istendi. Neden Genoa işi olmadı bilmiyorum" cevabını verdi. 

"İstanbul'u seviyor..."

Türk kulüplerinin ilgisi hakkında konuşan menajer: "Genoa işi olmayınca diğer teklifleri değerlendirmeye aldık. M'Bala, Serie A'dan teklif gelmeyince Türkiye'ye odaklandı. Çaykur Rizespor'dan ve Başakşehir'den teklifler var. Ama oyuncum, 'hedef' istediği için Başakşehir'e yakın. Zaten, Serie A'dan sonra en beğendiği yer İstanbul" ifadelerini kullandı.

Doug Pingisi, Nottingham Forest'in ilgisini de doğrulayarak: "O takım Championship'te. Nzola burada oynamak istemiyor. Biz, Türkiye'ye gitmeyi tercih ettik. Yine de son karar Spezia'nın" sözleriyle konuşmasını tamamladı. 

M'Bala Nzola'nın istatistikleri

Ekim 2020'de Serie C ekibi Trapani'den Spezia'ya bedelsiz geçen M'Bala Nzola, önceki sezon Serie A'da 25 maça çıkarken, 11 gol atıp 3 asist yaptı. Takımının 14 golünde pay sahibi olan forvetin, Transfermarkt'teki güncel piyasa değeri 4 milyon Euro civarında.

Senin için hazırladığımız haberler