Menajerler FIFA’ya Başkaldırdı

13.04.2023 - 11:46 | Son Güncellenme: 13.04.2023 - 11:54

Transferlerden devasa komisyonlar alan menajerler için FIFA'nın bir çalışma başlattığı ve bir üst sınır getirmeyi planladığı belirtildi. İşte detaylar...

Menajerler FIFA’ya Başkaldırdı

Hüseyin Özkök - AJANSSPOR

Dünya futbolunda en çok tartışılan konuların başında menajerlerin transferlerden aldıkları devasa komisyonlar geliyor. 

FIFA, menajer ücretlerine bir üst sınır getirmeyi planlıyor

Türkiye’de de adeta bir kangren haline gelen bu sorun, kulüplerin borçlarının daha da artmasına neden oluyor. FIFA da bu konuda çalışmalar yaparken menajer ücretlerine bir üst sınır getirmeyi planlıyor.

Alman Kicker'in haberine göre futbol menajerleri FIFA resmi rakamlarıyla 2022'de uluslararası transferlerden 600 milyon Euro kazanırken bu rakamın ülke içi transferlerle birlikte 1 milyar Euro'yu geçtiği tahmin ediliyor.

Menajerler savaş açtı

FIFA menajer komisyonlarına bir üst sınırı getirmeyi planı yaparken diğer yandan menajerler de buna karşı savaş açmış durumda. 

Dava açıldı

Henüz tam olarak hangisi firma olduğu bilinmeyen bir menajerlik şirketinin (Rogon olduğu tahmin ediliyor) Almanya Mainz Mahkemesi'nde FIFA’ya karşı dava açtığı ortaya çıktı. 

İkinci büyük futbol davası

Ancak mahkeme konuyu askıya alarak bir ön karar verilmesi için dosyayı Lüksemburg’daki Avrupa Adalet Divanı’na gönderdi. Dava Avrupa Süper Lig projesi davasının ardından Adalet Divanı’nın karar vereceği ikinci büyük futbol davası olacak.

Senin için hazırladığımız haberler