Mercedes patronu Toto Wolff Japonya GP'de olmayacak! İşte nedeni...

26.03.2024 - 17:53 | Son Güncellenme: 26.03.2024 - 18:04

Formula 1 takımlarından Mercedes'in takım patronu ve sahibi Toto Wolff, Japonya Grand Prix'sinde olmayacağını duyurdu. İşte nedeni... Detaylar haberimizde.

Mercedes patronu Toto Wolff Japonya GP'de olmayacak! İşte nedeni...

AJANSSPOR HABER

Formula 1, sezonun 4. durağı için Japonya'ya konuk olacak. Mercedes takımının patronu ve sahibi Toto Wolff, Japonya GP'de yer almayacağını açıkladı. Avusturyalı patron, geçen sezon da birkaç yarışta yer almamıştı.

Monako'daki evinden canlı bağlanacak

Geçen sezonda birkaç yarışta yer almayan takım patronu, 5-7 Nisan arası gerçekleşecek Japonya GP öncesinde takıma Monako'daki evinden bağlanacak ve takım üyelerine görevler paylaştıracak. Sky Sport'un haberine göre Tecrübeli isim, pist içinde bulunan kişilere de görev dağılımında bulunacak ve uzaktan ekibi koordine edecek.

Geçen sezonda yarışlarda yer almadı

Geçen sezon 22 yarışın 2'sinde padokta yer almayan Toto Wolff, Japonya ve Katar'da düzenlenen Grand Prix'lerde yer almadı. 20 yarışta padokta yer alan Wolff, geçen sezon sağlık problemlerinden dolayı padokta yer alamadı.

Toto Wolff neden Japonya'da yer almayacak?

Mercedes takım patronu, geçmiş sezonda yaptığı açıklamada kendisinin tüm yarışlarda olmamasını umduğunu belirtmiş ve şu ifadeleri kullanmıştı: "Hedefimiz gelecek için bir yapı inşa etmek ve bu benim takım için tek sorumluluğum. Kendimi birkaç yıl içinde belki 24 yarışa değil de sadece 15 yarışa katılırken görmek istiyorum. Ama bu oldukça uzak bir hedef. Kendimi uzun bir süre bu rolde görüyorum ve başka bir şey yapmayı hayal edemiyorum." Tecrübeli takım patronu, Japonya GP'de ise sağlık problemleri olmamasına rağmen kendi isteğiyle yer almadı.

Senin için hazırladığımız haberler