Formula 1 Haberleri | Mercedes acil toplantı! Hamilton'ın ayrılığı ....

01.02.2024 - 16:33 | Son Güncellenme: 01.02.2024 - 16:45

Formula 1'de Lewis Hamilton ve Ferrari anlaşmasının ardından Mercedes patronu Toto Wolff, takımın fabrikasında acil toplantı kararı aldı. İşte detaylar.

Formula 1 Haberleri | Mercedes acil toplantı! Hamilton'ın ayrılığı ....

AJANSSPOR - HABER

Formula 1 basınında bir anda Lewis Hamilton'ın 2025 yılı için Ferrari ile anlaştığı yönünde haberler çıktı. Sezon başında Mercedes'le 1+1 yıllık sözleşme imzalayan Lewis Hamilton, 2025 yılı için İtalyan takım Ferrari ile anlaştı.

Bu anlaşma ile şoka uğrayan Toto Wolff ve ekibi, BBC'nin haberine göre takımın fabrikasında acil toplanma kararı aldı. Habere göre Toto Wolff, James Allison ve takım üyeleri bugün takımın fabrikasında bir araya gelecek.

Ayrılık resmen açıklanacak

İngiltere'deki fabrikada TSİ 17:00'de toplanacak olan Mercedes ekibi, 7 kez dünya şampiyonu olan Lewis Hamilton'ın ayrılığını F1 muhabiri Joe Saward'ın haberine göre bugün resmen duyuracak.

38 yaşındaki Lewis Hamilton, Tifosilerle 2025 yılından başlayacak şekilde 2 yıllık sözleşme imzalayacak.

Şok iddia: Hamilton bu sezon Ferrari'ye gelebilir!

La Gazzetta dello Sport'un haberine göre ise Ferrari yönetimi, İngiliz pilotu bu sezon kadrosuna katmak istiyor. Geçen sezon Red Bull'un dominasyonuyla sonuçlanan sezonda tek bir zafer elde eden Kırmızılar, Lewis Hamilton & Charles Leclerc ikilisini bu sezon dahil etmeyi ve şampiyonluğa oynamayı amaçlıyor.

İlgini Çekebilir
Formula 1'de taşları yerinden oynatacak gelişme!
Habere Git

Carlos Sainz'ın haberi vardı

Ferrari'nin İspanyol pilotu ve geçen sezon Ferrari'ye tek zaferi getiren Carlos Sainz, takımının Lewis Hamilton için görüştüğünü biliyordu. Motorsport'un haberine göre Ferrari takım patronu Frederic Vasseur ve Lewis Hamilton bugüne kadar tam 6 kez görüştü. Bu görüşmelerin birine ise Monakolu pilot Charles Leclerc'de dahil oldu. Yapılan bu girişimlerden haberi olan Carlos Sainz ise kendisine gridde takım arayacak.

Hamilton'ın boşluğu hemen dolabilir

Autoracing1'in haberine göre, 2025 yılı için Ferrari ile anlaşan Lewis Hamilton'ın boşluğu anında dolabilir. Aston Martin'in 41 yaşındaki pilotu Fernando Alonso, Lewis Hamilton'la yollar ayrıldıktan sonra Mercedes'in boşalan koltuğuna geçebilir.

Hamilton Mercedes'ten 55 milyon dolar alacak

SpeedCafe'nin yaptığı habere göre, Mercedes ile sezon başında sözleşme imzalayan Lewis Hamilton eğer bu yıl takımdan ayrılmazsa 2024 sezonu için 55 milyon dolar ücret alacak. İngiliz pilot bu alanda Hollandalı pilot Max Verstappen ile aynı ücreti alarak maaş konusunda zirveyi paylaştı.

Hamilton'ın kariyeri

McLaren ile 2007'de F1 kariyerine başlayan ve 2013'te Mercedes'e geçen 38 yaşındaki Hamilton, 103 yarış birinciliği ve 7 şampiyonluk kazandı.

Senin için hazırladığımız haberler