Mert Hakan Yandaş: "Hedefim direkt Avrupa"

01.09.2017 - 21:41 | Son Güncellenme: 01.09.2017 - 21:41

AJANSSPOR ÖZEL- Sivasspor'un genç orta saha oyuncusu Mert Hakan Yandaş, Radyospor'da yayınlanan Anadolu Ateşi programında Salim Manav'a konuştu.

Sezon öncesi Menemen Belediyespor'dan Sivasspor'a transfer olan  Mert Hakan Yandaş başarı öyküsünü ve hedeflerini anlattı:

"Çok çabaladım. Kendi yaşantıma, her şeyime dikkat ettim. Sivasspor'da kalıcı olup, daha iyi yerlere gitmek istiyorum. İlk olarak sürekli oynayan bir oyuncu olmak ve kendimi Sivasspor'da kabul ettirmek istiyorum. Her futbolcu büyük takımlarda oynamak ister fakat benim hedefim direkt Avrupa!" 

'Yabancı kuralı yerli oyuncuları etkiliyor'

Günümüzde çok tartışılan yabancı kuralı hakkında ise Mert Hakan, "Benim şansım. Sivasspor'un Türk oyunculara bakışı açısı ve Samet Hocanın genç oyunculara şans vermesi. Benim haddime değil fakat yabancı kuralı yerli oyuncuları etkiliyor. Başarmak için çok çalışmamız lazım. Oyuncu olarak da buna mecburuz" ifadelerini kullandı.

'Alışma sürecindeyim'

Alt liglerde attığı gollerin kariyerinde etkili olduğuna değinen genç futbolcu, "Daha çok hücuma gitmeyi ve forveti ikilemeyi seviyorum. Goller çok önemli. Alt liglerde attığım gollerden dolayı Süper Lig'e geldim. İnşallah Sivasspor'da da skora etki edebilirim. Şu anda alışma sürecindeyim. Alıştığım zaman skora etki edebilirim" dedi.

'Çok çalışmak zorundayız'

Süper Lig ve alt ligler arasındaki farkları anlatan 23 yaşındaki oyuncu, "Fiziksel kuvvet, dayanıklılık bakımdan çok büyük farklar var. Süper Lig maçlarını televizyondan izlerdik.  'Acaba bu kadar zor mu?' derdik. Fakat çok zor bir ligmiş. Kaliteli bir lig. Alt liglerden transfer yapan birisi olarak çok çalışmak zorundayız" diye konuştu.

'Kone'nin karakteri muazzam. Samet Aybaba büyük bir şans'

Sivasspor Teknik Direktörü Samet Aybaba ve takımlarındaki yıldız oyuncu Arouna Kone'nin kendisini olumlu yönde etkilediğini ifade eden Mert Hakan Yandaş,  "Kone hepimize örnek olabilecek bir oyuncu. Kariyeri ortada. Kone'ye yakın olup bir şeyler öğrenemeye çalışıyoruz. Sürekli idmanlarda birlikteyiz. Karakteri ve yeteneği muazzam. Samet Hoca (Aybaba)bizim gibi gençler için büyük bir şans" açıklamasında bulundu.

'İdolüm Kevin de Bruyne'

"İdolüm Kevin de Bruyne.  Türkiye'de birçok yıldız isim var. Fakat örnek aldığım isim, de Bruyne dikine oynayabilen, skora etki sağlayan yıldız oyuncu"

YASAL UYARI: BU HABER AJANSSPOR.COM TARAFINDAN YAZILMIŞTIR. KAYNAK GÖSTERİLMEDEN KULLANILMAZ.

Senin için hazırladığımız haberler