Galatasaray-Zalgiris Maçında Gol Atan Mertens, Hagi'yi Geride Bıraktı

03.08.2023 - 08:33 | Son Güncellenme: 03.08.2023 - 08:40

Galatasaray'ın Belçikalı yıldızı Dries Mertens, Şampiyonlar Ligi 2. ön eleme turu Zalgiris karşısında attığı golle sarı-kırmızılı takımın tarihine geçti.

Galatasaray-Zalgiris Maçında Gol Atan Mertens, Hagi'yi Geride Bıraktı

AJANSSPOR - HABER

Şampiyonlar Ligi 2. ön eleme turunda 2-2'nin rövanşında temsilcimiz Galatasaray'ın Zalgiris'i konuk ettiği karşılaşmada Dries Mertens harika bir gol attı. Belçikalı yıldız, Rumen efsane Gheorghe Hagi'yi geride bırakarak adını Galatasaray tarihine yazdırdı.

Mertens'den harika gol

Maça baskılı başlayan Galatasaray maçın ilk bölümünde pozisyonlar bulsa da golü bir türlü bulamadı. 31. dakikada Kerem, sağdan kullandığı köşe vuruşunda topu ceza yayına kesti. O noktada bulunan Mertens, gelişine harika vurdu ve topu ağlara gönderdi.

Mertens tarihe geçti

Galatasaray'ın Zalgiris ile oynadığı maçta 31. dakikada fileleri havalandıran Dries Mertens tarihe geçti. Belçikalı yıldız, Galatasaray formasıyla Avrupa kupalarında gol atan en yaşlı (36 yaş 88 gün) yabancı oyuncu oldu.

Galatasaray'da bu alanda rekor daha önce Gheorghe Hagi'ye (36 yaş 32 gün) aitti.

İlgini Çekebilir
Gheorghe Hagi'yi gururlandıran ödül
Habere Git

Mata'dan Mertens paylaşımı

Geçen sezon Galatasaray'da forma giyen Juan Mata, dün Mertens ile yaptığı mesajlaşmayı paylaştı.

Mesajlaşmada Mata, Mertens'e; "Yarın için başarılar. GOL atıp bana adayacaksın." yazıp golf emojisi koymuş. 'Tamam, söz' diye cevap veren Mertens, golü attıktan sonra golf vuruşu hareketi yaptı.

Barış Alper Yılmaz, Mertens'in golünde dondu kaldı

Öte yandan Mertens'in harika golünü iyi bir noktadan izleyen Barış Alper Yılmaz da topun ağlara gitmesinin ardından başını iki elinin arasına aldı ve şaşkınlığını dile getirdi.

Senin için hazırladığımız haberler