(ÖZET) Arjantin - Meksika maç sonucu: 2-0

26.11.2022 - 23:38 | Son Güncellenme: 27.11.2022 - 00:05

2022 Dünya Kupası'nda Arjantin, C Grubu'ndaki ikinci maçında Meksika'yı Lionel Messi ve Enzo Fernandez'in golüyle 2-0 mağlup etti. İşte maç özeti ve goller

(ÖZET) Arjantin - Meksika maç sonucu: 2-0

AJANSSPOR - HABER

2022 Dünya Kupası C Grubu’ndaki ilk karşılaşmasında Suudi Arabistan’a beklenmedik bir şekilde 2-1’lik skorla kaybeden Lionel Messi’li Arjantin, ikinci maçında Meksika'yı Lionel Messi ve Enzo Fernandez'in golleriyle 2-0 mağlup etti.

Kolunda 'Gezegeni kurtarın' (Save the planet) yazılı pazubantla sahaya çıkan Arjantin kaptanı Lionel Messi attığı kritik golle gezegeni değil ama ülkesinin Dünya Kupası umudunu kurtardı. Öyle ki; Suudi Arabistan'a yenilen tangocular, Meksika'ya kaybetse turnuvaya veda edecekti. 

Lionel Messi'den klas gol

Lusail Stadı'nda oynanan mücadelenin ilk yarısı 0-0 bitti. Maçın 64. dakikasında ise Arjantin, Lionel Messi'nin golü ile maçta öne geçti. Angel Di Maria'nın pasıyla topla buluşan Lionel Messi'nin, ceza sahası dışından kaleye gönderdiği sert ve düzgün şutunda kaleci Guillermo Ochoa'nın solundan köşede ağlarla buluşturdu.

Asist Messi'den, gol Fernandez'den

Maçın 87. dakikasında ise Tangocular, Enzo Fernandez'in golüyle farkı 2'ye çıkardı. Ayrıca Lionel Messi, golde asisti yapan oyuncu oldu.
 

İlgini Çekebilir
Mbappe, Pele'yi yakaladı! Müthiş istatistik...
Habere Git

Messi, Maradona'yı yakaladı

Öte yandan karşılaşmada Lionel Messi, attığı müthiş golle, Arjantin Milli Takımı ile FIFA Dünya Kupası'ndaki 8. golüne imza attı ve tüm zamanların en iyi futbolcularından biri olarak görülen Diego Armando Maradona'yı yakaladı.

Tangocular, Polonya maçına odaklandı

Bu sonucun ardından Arjantin turnuvada ilk 3 puanını aldı ve son 16 turu için Polonya ile oynayacağı maça kilitlendi. Grubun diğer maçında Suudi Arabistan ise Meksika ile karşılaşacak. Tangocuların galibiyeti sonrası C Grubu’nda hesaplar tekrar yapılmaya başlandı.

Puan Durumu

Dünya Kupası C Grubu
Polonya 4
Arjantin 3
Suudi Arabistan 3
Meksika 1
Senin için hazırladığımız haberler