Arjantin - Hırvatistan: 3-0 (Maç Sonucu - Yazılı Özet)

13.12.2022 - 23:31 | Son Güncellenme: 14.12.2022 - 00:05

2022 Dünya Kupası yarı finalinde Arjantin, Hırvatistan'ı 3-0 yendi ve finale çıktı. Lionel Messi Arjantin tarihine geçti. İşte maç sonucu, yazılı özet.

Arjantin - Hırvatistan: 3-0 (Maç Sonucu - Yazılı Özet)

AJANSSPOR HABER

Kariyeri boyunca Dünya Kupası kazanan vatandaşı Diego Maradona ile kıyaslanan Lionel Messi, 2022 Dünya Kupası'nda final oynayacak... Arjantin, yarı finalde Hırvatistan'ı 3-0 mağlup ederek adını tarihinde 5. kez finale yazdırdı. Messi, penaltıdan bir gol atıp bir de asist yaparak, maça yine damgasını vurdu. Maçın bir diğer yıldızı da penaltıyı alan ve 2 gol atan genç Julian Alvarez oldu.

Arjantin 5, Messi ise 2. finalinde

1978 ve 1986'da Dünya Kupası'nı kazanan Arjantin, 1990 ve 2014'teyse finalde kaybetti. 2014 finalinde Messi'li Arjantin Almanya'ya uzatmada yediği golle 1-0 yenilip kupayı kaçırdı. Maradona da ikinci Dünya Kupası'nı 1990'da yine 1-0'lık Almanya yenilgisiyle kaybetmişti. Arjantin bakalım Messi ile 5. finalde üçüncü Dünya Kupası'nı kazanacak mı?

Neo-Nazi şarkısı finale yetmedi!

2018 Dünya Kupası'nın finalisti Hırvatistan ise bu kez yarı finalde kupaya veda etti. Ünlü oyuncusu Luka Modric'in de son milli maçı olan Arjantin karşılaşmasında Hırvatlar, beklenen oyunlarından çok uzak bir görüntü verdi. Maç öncesi Neo-Nazi sanatçıları Thompson'un şarkılarını dinleyerek motive olan Hırvatlar, Arjantin'den futbol dersi alarak evlerine döndü.

İlgini Çekebilir
Hırvatlar Neo-Nazi grubun şarkısıyla motive oldu!
Habere Git

Sahnede Messi var! Perdeyi o açtı

Arjantin, Hırvatistan karşısında 32. dakikada penaltı kazandı. Savunma arkasına sarkan Julian Alvarez, ceza sahası içinde vuruşunu yaptıktan sonra kaleci Livakovic'in müdahalesiyle yerde kaldı ve hakem Orsato, beyaz noktayı gösterdi. Penaltıyı kullanmak için topun başına geçen Lionel Messi, sol ayağıyla kendisine göre sağ köşeye vuruşunu yaptı. Top, kalecinin üzerinden ağlarla buluştu.

Messi, Batistuta'yı geride bıraktı, Arjantin tarihine geçti

Hırvatistan karşısında penaltıdan bulduğu golle kariyerinde çıktığı Dünya Kupası maçlarında 11 gole ulaşan Lionel Messi, Arjantin efsanesi Batistuta'yı geride bıraktı. 10 golü bulunan efsane futbolcuyu geçen Messi, Dünya Kupası tarihinde Arjantin forması ile en fazla gol sevinci yaşayan oyuncu oldu.

Önce penaltı aldı sonra farkı 2'ye çıkardı

Arjantin'in kazandığı penaltıda baş rolü üstlenen Julian Alvarez, 39. dakikada farkı 2'ye çıkaran isim oldu. Hırvatistan'ın kullandığı köşe vuruşunun ardından topu kapıp hızlı hücuma geçen Arjantin'de Messi'nin pasıyla rakip yarı alanda topla buluşan Julian Alvarez, topu sürerek ceza sahasına girdi. Savunmadan iki kez seken topu yine önünde bulan Alvarez, kale sahası içi sol çaprazında topa sağ ayağıyla dokundu ve top, ağlara gitti.

İlgini Çekebilir
Messi, Tango'nun kralı
Habere Git

Messi - Alvarez iş birlği yeniden devrede! Fark 3...

İlk yarı 2-0 Arjantin üstünlüğü ile sona ererken ikinci yarıda da üstün olan taraf Güney Amerika temsilcisiydi. Arjantin, 69. dakikada farkı 3'e çıkaran golü Messi'nin asisti, Julian Alvarez'in golü ile buldu. Alvarez, takımının 3, kendisinin ise 2. golünü kaydetti.

Sağ kanattan savunma arkasına sarkan Messi, Gvardiol'u çalımlayıp ceza sahasına girdi ve pasını soluna çıkardı. Kale sahası ön çizgisinin birkaç adım gerisinde sağ çaprazda bulunan Julian Alvarez'in sağ ayağıyla yaptığı tek vuruşta meşin yuvarlak uzak köşeden ağlara gitti.

Şimdi rakibini bekliyor

Yarı finalde Hırvatistan'ı 3-0 ile geçen Arjantin, 2022 Dünya Kupası'nın ilk finalisti oldu. Lionel Messi ve arkadaşları finaldeki rakibini öğrenmek için gözlerini Fransa ile Fas arasında oynanacak maça çevirdi. Fransa - Fas Dünya Kupası yarı final maçı ise 14 Aralık Çarşamba günü, saat 22.00'de başlayacak. Karşılaşmayı TRT 1 canlı olarak yayınlayacak.

Senin için hazırladığımız haberler