Lionel Messi, Inter Miami İle Anlaştı | Transfer Haberleri

07.06.2023 - 16:40 | Son Güncellenme: 07.06.2023 - 16:57

Transfer haberleri... Fransa Ligi takımlarından Paris Saint-Germain ile olan sözleşmesi sona eren Arjantinli yıldız Lionel Messi'nin yeni takımı belli oldu.

Lionel Messi, Inter Miami İle Anlaştı | Transfer Haberleri

DIŞ HABER - AJANSSPOR

Fransa Ligi (Ligue 1) ekiplerinden Paris Saint-Germain ile yeni sözleşme yenilemeyen ve takımdan ayrılan Lionel Messi, geleceğiyle ilgili kararı verdi.

Messi, Inter Miami ile anlaştı

Suudi Arabistan Pro Ligi takımlarından Al Hilal'ın yıllık 1 milyar Euro'luk dev teklifini geri çeviren Arjantinli yıldız Lionel Messi, Major League Soccer (MLS) ekiplerinden David Beckham'ın ortak sahibi ve başkanı olduğu Inter Miami ile anlaşmaya vardı.

İlk maç Cruz Azul'a karşı

Messi'nin, Inter Miami ile sözleşme imzalaması durumunda ilk maçını 21 Temmuz'da DRV PNK Stadyumu'nda Meksika ekibi Cruz Azul ile oynanması planlanan karşılaşmada forma giyeceği belirtildi.

İlgini Çekebilir
İşte Jesus'un yeni takımı
Habere Git

MLS'in en büyük ticari ortaklarından ikisi olan Apple ve Adidas, Lionel Messi'nin mali açıdan transferinde büyük rol oynuyor.

Apple'dan Messi'ye pay

The Athletic'te yer alan habere göre; Apple, ligin Apple TV'deki akış paketlerinden olan MLS Season Pass'ın yeni abonelerinden elde edeceği gelirden Messi'ye pay vermeye hazır.

Adidas ise, Messi'nin MLS'e katılımından kaynaklanan ve kar oranıdan herhangi bir artıştan pay almasını içeren bir kar paylaşımı anlaşması teklif ediyor.

İlgini Çekebilir
Fenerbahçe'nin yeni hocası belli oldu!
Habere Git

Ayrıca 35 yaşındaki yıldız oyuncuya ABD'deki kariyeri sona erdiğinde bir MLS takımından hisse satın alma seçeneği de sunabilir. Bilindiği üzere bu daha önce LA Galaxy'de oynarken David Beckham'a sunulmuştu.

Barcelona da istiyor

Öte yandan Inter Miami, Al Hilal'ın dışında Lionel Messi'yi eski kulübü Barcelona'da kadrosuna katmak istiyor. Arjantinli yıldızın babası ve aynı zamanda menajeri olan Jorge Messı, dün Katalan devinin başkano Joan Laporta ile bir görüşme gerçekleştirmişti.

Senin için hazırladığımız haberler