Arjantin ile Hırvatistan Bu Akşam Dünya Kupası Yarı Final Maçında Karşı Karşıya Geliyor

13.12.2022 - 12:18 | Son Güncellenme: 13.12.2022 - 12:54

2022 Dünya Kupası haberleri... 2022 FIFA Dünya Kupası'nda ilk yarı final maçında Arjantin ile Hırvatistan bu akşam karşı karşıya gelecek. İşte detaylar.

Arjantin ile Hırvatistan Bu Akşam Dünya Kupası Yarı Final Maçında Karşı Karşıya Geliyor

AJANSSPOR-HABER

Katar'ın başkenti Doha'daki Lusail Stadı'nda oynanacak ve saat 22.00'de başlayacak Arjantin-Hırvatistan mücadelesini İtalyan hakem Daniele Orsato yönetecek. Karşılaşmayı TRT 1 naklen yayınlayacak.

Bu turu geçen ekip, Fas-Fransa karşılaşmasının galibiyle final mücadelesi verecek.

Arjantin ile Hırvatistan 3. kez karşı karşıya gelecek

İki takım Dünya Kupası'nda 3. kez karşı karşıya gelecek. 1994 Dünya Kupası'nda oynanan grup maçında Arjantin rakibini Pineda'nın golüyle 1-0 mağlup etmişti. Rusya'nın ev sahipliğindeki 2018 Dünya Kupası'nda ise Hırvatistan, Arjantin'i Rebic, Modric ve Rakitic'in golleriyle 3-0 yenmişti.

İlgini Çekebilir
İşte 2022 Dünya Kupası’nın güncel gol ve asist kralları
Habere Git

Arjantin'in 2022 Dünya Kupası'nda aldığı sonuçlar

Dünya Kupası'na C Grubu'nda yer alan Arjantin, Suudi Arabistan karşısındaki 2-1'lik şok yenilgiyle turnuvaya başladı. İkinci maçında Meksika'yı, üçüncü maçında da Polonya'yı mağlup eden Tangocular, 6 puanla lider olarak son 16 biletini aldı. Arjantin, son 16 turunda da Avustralya'yı 2-1 mağlup etti.

Tangocular, çeyrek finalde ise Hollanda'yı normal süresi ve uzatma bölümü 2-2 sona eren maçta penaltılarla eleyerek Hırvatistan'ın yarı finaldeki rakibi oldu.

Hırvatistan'ın 2022 Dünya Kupası performansı

Dünya Kupası macerasına 0-0'lık Fas beraberliğiyle başlayan Hırvatistan, ikinci maçında Kanada'yı 4-1 mağlup etti. Hırvatlar, son maçında ise Belçika ile golsüz berabere kalarak grubu 5 puanla ikinci sırada bitirdi.

İlgini Çekebilir
Feghouli’nin Karagümrük’ten alacağı ücret şoke etti!
Habere Git

Son 16 turunda E Grubu'nun lideri Japonya'yı normal süresi ve uzatma bölümü 1-1 sona eren karşılaşmada penaltılarla geçen Hırvatistan, çeyrek finalde Brezilya'yı da penaltılarla eleyerek adını yarı finale yazdırdı.

Modric: "Messi'yi durdurmak için pek çok zorluk yaşayacağız"

Hırvatistan Milli Takımı'nın tecrübeli oyuncusu Luka Modric, Arjantin maçı öncesi açıklamalar yaptı. Modric, "Arjantin büyük bir takım. Sadece bir oyuncuya (Messi) karşı oynamak istemiyorum. Elbette Lionel Messi çok büyük bir oyuncu, onların en iyi oyuncusu ve onu durdurmak için pek çok zorluk yaşayacağız. Ama biz hazırlıklarımızı yaptık ve sahada her şeyimizi vereceğiz. Umarım tüm çabalarımız finale kalmamıza yeterli olur" dedi.

Messi: "Başından beri Maradona'nın bizi izlediğini söylüyoruz"

Arjantin'in yıldızı Lionel Messi ise, "Tıpkı buradaki ve Arjantin'deki insanlar gibi anın tadını çıkarıyoruz. Yarı finale kalmak muhteşem bir şey. Başından beri Diego Armando Maradona'nın bizi izlediğini söylüyoruz. O yukarıdan bize güç veriyor" şeklinde konuştu.

Senin için hazırladığımız haberler