Messi ve Barcelona'nın yazgısını birleştiren peçete

24.06.2020 - 13:00 | Son Güncellenme: 20.08.2020 - 22:59

Kimilerine göre dünyanın en iyi futbolcusu, kimilerilerine göre ise Maradona'nın gölgelesinde yaşayan bir Arjantinli. Kariyerinde 6 Ballon d'Or, 4 Şampiyonlar Ligi, 3 FIFA Kulüpler Dünya Kupası, 10 İspanya Ligi şampiyonluğu ve nice başarılar bulunduran Lionel Messi, Barcelona'dan ayrılmak istediğini yönetime bildirdi.

Messi ve Barcelona'nın yazgısını birleştiren peçete

HASAN BEGDİLİ - AJANSSPOR

12 yaşında Arjantinli bir çocuk olarak kapısından girdiği Barcelona'dan başka bir takımda forma giymeyen Messi'nin İspanyol ekibine transfer süreci de bir hayli ilgi çekici. 'Guardiola'nın Barçası' isimli belgeselde de bu transfer süreci anlatılıyor. O dönemde kulüpler her ne kadar altyapılara yatırım yapsa da 12 yaşındaki bir çocuğa kontrat vermek çok görülmüş bir şey değildi. Bu sebeple Messi'nin Barcelona'ya transfer süreci biraz sancılı oldu ya da alışılmışın dışında desek daha doğru.

Messi'yi keşfeden isim Josep Maria Minguella, Barcelona'da başkanın danışmanı olarak görev yapan Charles Rexach ile görüşüyor ve 12 yaşındaki Arjantinli çocuğun Katalan ekibine transferi için süreç başlıyor.

Güney Amerika'daki yetenekleri keşfetmek için bir ağ kurduğunu söyleyen Josep Maria Minguella, "Biri Rosario'da bir çocuk olduğunu söyledi. Daha 12 yaşındaydı ama bir eşi daha yoktu. Şimdilerde kulüpler, gençlere yatırım yapıyor ama o zaman öyle değildi. Kolay değildi ama Charles Rexach (Barcelona'da başkanın danışması) yardım etti ve onu buraya getirmeye karar verdik" diyerek o günleri anlatıyor.

"Messi'nin gelişine katkımı o gelene kadar sürekli dırdır etmek"

Messi'nin Barcelona'ya transferindeki katkısını 'dırdır etmek' olarak nitelendiren Charles Rexach ise Messi'nin Katalan ekibine katılmasındaki payını şu şekilde açıklıyor:

"Messi'nin gelişine katkımı o gelene kadar sürekli dırdır etmek olarak tanımlarım. O dönemde yönetime gidip 12 yaşındaki bir çocuğu takıma almak istediğimizi söylesek ilk tepkileri, 'Sekiz yıl sonra konuşalım' olurdu. Ama ben 'Hayır. Onu almalıyız' dedim durdum. 'O çok iyi ve bir gün inanılmaz olacak.' Benim başarım buydu, çok ısrar ettim. O zaman bile Messi'nin bu dünyadan olmadığı çok açıktı."

Messi ve Barcelona'nın yazgısını birleştiren peçete

Messi ve ailesi bir süre sonra İspanya'nın yolunu tutuyor ancak hala resmi bir sözleşme imzalanmıyor. Bu noktada ailenin bekleyişi sürerken Josep Maria Minguella ailenin kaygılarının giderilmesi için Charles Rexach ile bir görüşme gerçekleştiriyor. Ve o görüşmede Messi ve Barcelona'nın yazgısını belirleyecek ve aslında birleştirecek olan imza bir peçeteye atılıyor.

Minguella o peçetenin hala korunduğunu söylerken, "Rexach'a yazılı bir şeye ihtiyacım olduğunu söyledim. Ailes bir aydır buradaydı. Onları rahatlatıp duruyordum ama daha resmi bir anlaşma yoktu. Montjuic'te, Pompeia Tenis Kulübü'ndeydik. Masanın üstünde peçeteler vardı. Rexach birini aldı ve şöyle yazdı: 'Ben başkanın danışması Carles Rexach, Leo Messi'nin FC Barcelona'da oynayacak niteliği olduğunu onaylarım.'

Önce o imzaladı sonra ben imzaladım. O peçete hala bankada duruyor. Çünkü o narin ve ona iyi bakılması gerekiyor" ifadelerini kullanıyor.

"Ciddi olduğumu göstermek istedim"

Charles Rexach, Minguella ile yaptığı toplantıyı, "Peçeteyi imzalayarak Messi'nin ailesine onu Barcelona'ya katmak istediğimde ciddi olduğumu göstermek istedim. Bence Barcelona ve Messi... Bu resmen kaderdi" şeklinde anlatıyor.

Arjantinli futbolcunun Barcelona'ya kazandırılması büyük ölçüde Charles Rexach sayesinde. Kendi deyimiyle bu konuda dırdır etmeseydi, belki de 21. yüzyılın futbol tarihi farklı bir şekilde yazılacaktı. Bu bilinmez... Bilinen şu ki Messi ve Barcelona sadece 21. yüzyıla değil, ondan önce yaşananlara ve hatta ileride yaşanacaklara da bakışı değiştirdi.

"Barça'ya gelmem Charles sayesindeydi"

Arjantinli yıldız futbolcu da söz konusu belgeselde Barcelona'ya transfer sürecinde Rexach'ın büyük katkısı olduğunu söylüyor. Messi bu süreci anlatırken, "Rex Ben Charles Rexach ve beni isteyen antrenörler sayesinde gelmiştim. Gerçi istemeyen antrenörler de vardı. Ama Barça'ya gelmem daha çok Charles sayesindeydi" şeklinde konuşuyor.

Yasal uyarı: Bu haber Ajansspor.com tarafından yazılmıştır, kaynak gösterilmeden kullanılamaz.

Senin için hazırladığımız haberler