Mesut Bakkal, Radyospor'a konuştu! Gündem, derbi ve kariyer planlaması...

30.09.2019 - 14:57 | Son Güncellenme: 30.09.2019 - 15:53

Mesut Bakkal, Radyospor'a konuştu! Gündem, derbi ve kariyer planlaması...

Türkiye Ligi’nin deneyimli teknik direktörlerinden biri olan Mesut Bakkal, futbolun gündemini Radyospor’da değerlendirdi. Galatasaray-Fenerbahçe, Beşiktaş-Trabzonspor ve Ankara derbisini yorumlayan Bakkal, kariyer planlaması hakkında da konuştu.

Radyospor’da Spor Kazanı programında Özgür Sancar’ın canlı yayında sorularını cevaplayan Mesut Bakkal’ın açıklamaları şöyle;

Mesut Bakkal: “Derbiden keyif almadım”

Bir tek Trabzonspor maçından keyif aldım. Gollü ve tempoluydu. Kazanmak için oynayan, golleri bulmak isteyen bir Trabzonspor vardı. Trabzonspor maçında goller gelince futbolcuların coşkusu arttı Galatasaray-Fenerbahçe maçı kalite açısından iyi değildi. Keyif almadım derbiden.

“Caner’i suçlamak doğru değil, Nwakaeme’ye kimse müdahale etmedi”

Abdullah Avcı, Başakşehir’in başındayken de top onlarda kalıyordu. Top oynama oranı az görünse de kazanma şansınız farklı oluyor. Nwakaeme topla gitti. Kimse müdahale etmedi. Sonuç 3-1, eksik yakalandın o ayrı. Ama 70 metrede kimse müdahale etmiyorsa düşünmek lazım. Sadece Caner’i suçlamak doğru değil. Caner son halkadır. Trabzonspor, anasının ak sütü gibi galibiyeti hak etti. Nasıl kazandı? Çok istedi.

“Derbide galibiyeti isteyen yoktu”

Galatasaray-Fenerbahçe maçında galibiyeti isteyen yoktu. Fenerbahçe biraz daha iyi göründü. Galatasaray’da Feghouli formsuzdu. İyi oynayamadı. Galatasaray savunması genel itibarıyla daha iyiydi.

“Terim kadroya mutlaka dokunacaktır”

Fatih Terim kadroya mutlaka dokunacaktır. Levent Hoca da daha coşkulu oynamalıyız dedi ve doğru söyledi. Maçın özeti oydu. İstekli oynamadılar. Büyük maç böyle kazanılmaz. Daha iyi bir derbi bekliyordum. Fenerbahçe de beraberliğe razıydı. Atabilir miyiz diye düşündüler, o da olmadı. Galatasaray da maçı çevirebilecek hamle yapmadı.

“Terim’in duruşu bile yetiyor”

Derbide Fatih Terim’in kenarda olması farklı oluşturabilirdi. Duruşu bile yetiyor. Terim’in olmaması dezavantaj. Eğer maç isteğiniz yoksa bazı şeyleri yapamazsınız. Topu kazanma dakikalarınız uzar. Bu derbiyi kazanabilecek coşkunun olması lazım. Tempo düşükse oyun şablonunuzu da ortaya çıkaramazsınız.

“Belhanda inanılmaz cesurdu”

Younes Belhanda bence derbide inanılmaz derece cesurdu. Oynatsan dert, oynatmasan dert. Kadronuzda Belhanda varsa oynar. Bu böyledir.

“Deniz Türüç o kadar kötü oyuncu değil”

Deniz Türüç oyundan niye alındı? Çok üzüldüm çocuğa. Hoca tercihidir, saygı duyuyorum. Ama Deniz o kadar da kötü bir oyuncu değil. Pas hataları yaptı. Kötü pasta bağırış, çağırışlar oldu. Oyuncu psikolojisini bilen biri olarak sonradan giren oyuncuyu kenara almam ben. Derbiyi beğenmedim.

“Pozisyon olmadığı zaman o maçı sevmiyorum”

Ankara derbisi klasik bir derbiydi. Gençlerbirliği oynar gibi göründü. Pozisyon olmadığı zaman ben maçı sevmiyorum. 6 maçta alınan 2 puan düşük. Ankaragücü 8 puan yaptı. Gençlerbirliği’nde sonuç alma sıkıntısı var. İşler zorlaşıyor. Bir mağlubiyet daha alınınca insanlar istifa isteyebilir.

Mesut Bakkal’a teklifler var mı?

Biz de dedikoduları duyuyoruz. Türkiye’de o gider bu gelir diyorlar. Beni de bir yerlere yakıştırıyorlar. Benim içim dışım bir. İnşallah iyi bir yer olur. Bütün hocalar başarılı olsun.

Senin için hazırladığımız haberler