Mete İkiz: "Galatasaray camiası o detayı bilseydi, onay çıkmazdı"

23.09.2019 - 19:41 | Son Güncellenme: 23.09.2019 - 16:47

Mete İkiz: "Galatasaray camiası o detayı bilseydi, onay çıkmazdı"

Galatasaray Sportif A.Ş Eski Yöneticisi Mete İkiz, sarı-kırmızılıların gündemine dair çarpıcı açıklamalar yaptı. İkiz, Galatasaray’ın borçlarının hangi şartlarda yapılandırıldığının bilinmediğini ve bunun Genel Kurul Üyeleri ile paylaşılması gerektiğini ifade etti. Ayrıca İkiz, “Emlak Konut’un Galatasaray’a yer gösterme gibi bir zorunluluğu olmadığı camia ile paylaşılmadı. Eğer paylaşılsaydı Genel Kurul onay vermezdi” ifadelerini kullandı.

Radyospor’da Haber Aktif programında Emrah Karalinç’in canlı yayında sorularını yanıtlayan Mete İkiz’in açıklamaları şu şekilde:

“Brugge maçında alınan 1 puan kötü değil”

Galatasaray, Şampiyonlar Ligi’nin gediklisi bir takımdır. Galatasaray’ın çektiği kura zor kuralardan biri. Zor bir grup. Özellikle deplasmanda 1 puanla başlamak önemli. Bence iyi bir maçtı. 1 puanın kötü olmadığı kanaatindeyim.

“PSG ve Real Madrid maçlarını içeride oynamak avantaj”

Galatasaray için iç saha maçları çok önemli. Takımını ileri iten taraftarı dikkate almak gerek. Grubun iki tane favori sayılabilecek takımıyla oynayacağız. Daha önce Real Madrid ile oynadığımız maçları da hatırlamak lazım. Böyle maçları üst üste iç sahada oynamak bence avantaj. PSG, Real Madrid’e göre daha hazır ve oturmuş bir kadro. PSG daha hazırlıklı olacaktır. Ama futbol sahada oynanıyor.

“Galatasaray’ın öncelikli hedefi ilk 2’de olmak”

Galatasaray’ın her zaman hedefi Şampiyonlar Ligi’nde gidebildiği yere kadar gitmek. Bunu başarabilir. Galatasaray bütün ekibini yeniledi. Avantaj çünkü başarıya açlar. Birkaç maç daha birlikte oynamaya ihtiyaç olması ise dezavantaj. Şampiyonlar Ligi ve Galatasaray’ı çok iyi tanıyan bir Terim faktörü var. Ben Galatasaray’ın Devler Ligi’nde ilk 2’ye girme şansının olduğuna inanıyorum. Gözüme kestirdiğim ise Real Madrid galibiyeti. PSG beraberliği de eklenirse ilk 2 şansı oluşmuş olur. İkinci hedef ise tabi ki Avrupa Ligi’ne devam etmek olacak.

“Falcao bu baskıyı çok rahat kaldırır”

Falcao’yu stadyumda izledim. Kasımpaşa maçında, yeni transfer olmasına rağmen istekli bir görüntü çizdi. Takıma uyum sağlama ve istek anlamında hazır gördüm. İlk maçta gol atması da son derece olumlu oldu. Falcao’nun birkaç haftaya ihtiyacı var. Uyum süreci doğaldır. Türkiye’deki yüksek baskıyı Falcao çok rahat kaldırır. Bunlara alışık.

“Gerginliğin kimseye faydası yok, zararı var”

Türk futbolunun gündemi gerginlik olmamalı. Başkanlar seviyesinde bunlar konuşulmamalı. Futbolu seven bir ülkeyiz. İki camia, Türkiye’nin en büyük kulüplerinden. Rekabet elbette olmalı. Normalde çok rahat işbirliği yapılabilir. Ama sürekli bir gerilim ve futbol dışı gündem… Artık bunlar son bulmalı. Bu gerginliğin kimseye faydası yok. Tam tersi zararı var.

“Galatasaray ve Fenerbahçe geçmişi hatırlamalı”

İki takım derbi oynayacak ve konuşulan başkanların demeçleri. Bunlar artık bitmeli. İki kulübün önceki yıllardaki ilişkilerini hatırlamalı. Galatasaray’ın büyüklüğünün Fenerbahçe’den geldiğini, Fenerbahçe’nin büyüklüğünün de Galatasaray’dan geldiği unutulmamalı. Dünyadaki derbilere baktığımızda kökeninde farklılıklar var. Lazio-Roma, Glasgow-Celtic, Inter-Milan… Örnekleri çoğaltabiliriz. Bizde öyle bir durum da yok. Bu kadar yakın camialar bunları hak etmiyor.

“Kavgalar, Türk futbolunun marka değerine zarar veriyor”

Türk futbolu çok rahat bölgesel bir marka haline gelebilir. Nasıl bölgesel bir güç olacağımızı konuşmak gerekiyor. Kendi ligimizin üzerine çıkmamız gerekiyor. Kavgalar, Türk futbolunun marka değerine zarar veriyor.

“Camia durumu bilseydi onay çıkmazdı”

Galatasaray camiası, Emlak Konut’un açıklaması üzerine şaşkınlık yaşadı. Dursun Özbek, yetki isterken bazı detaylar anlatılmadı. Şimdi öğreniyoruz ki Emlak Konut’un Galatasaray’a yer gösterme gibi bir taahhüdü yok. Bunlar bize, camiaya anlatılmadı. Dursun Özbek ve Divan Başkanlığı tarafından bir komite oluşturulmuştu. Projenin olumlu tarafları anlatıldı. Pekiyi bu kadar önemli bir detay neden paylaşılmadı? Emlak Konut ile imzalanan proje hiçbir şekilde açığa çıkmadı. Nedir bunun gizliliği? Eğer biz Galatasaray camiası olarak, Emlak Konut’un bu anlaşmada, “Florya için Galatasaray’a yer gösterme zorunluluğu yok” durumunu bilseydik genel kurulda kimse onaylamazdı. Dursun Özbek yönetimi ve söz konusu komite yanlış yönlendirildi. Her şey tüm açıklığıyla anlatılsaydı böyle olmazdı. Florya ile ilgili Emlak Konut’un bir taahhüdü yok denilseydi böyle olmazdı. Şimdi bunun ne aşamaya geldiğini Galatasaray camiası öğrenecek.

“Riva konusunda sorun olacağını düşünmüyorum”

Riva konusunda bir sorun olacağını düşünmüyorum. Emlak Konut ile yapılacak görüşmelerden sonra Florya ayrılacak. İkisi de farklı kurumlara ihaleyle verilmişti. Riva olduğu gibi devam edecek. Florya protokolü ise iptal edilecek.

“Borçların yapılandırılmasıyla ilgili anlaşmanın detayları anlatılmalı”

Galatasaray’ın borçlarının yeniden yapılandırılması konusu da var tabi. Mustafa Cengiz, bu yapılandırma konusunda verdiği sözü tutmadı. Galatasaray şeffaf olmalı diyoruz ya… Burada şeffaflık yok. En ufak bir detay yok. Faizi nedir, teminatlar neler, başka kararlar var mı? Bunlar son derece önemli detaylar ve Galatasaray Genel Kurulu’nun bilmesi gereken detaylardır. Sayın Başkan bu konuda gerekli açıklamayı yapmalı. İnşallah ikinci bir Florya anlaşması gibi olmaz. Trabzonspor ve Beşiktaş da böyle bir anlaşma imzalamıştı. Camiaların bu anlaşmaların detaylarını bilmesi gerektiğini düşünüyorum.

Senin için hazırladığımız haberler