Son Dakika | MHK Başkanı Ferhat Gündoğdu İstifa Kararı Aldı

17.04.2022 - 15:41 | Son Güncellenme: 17.04.2022 - 19:18

Son dakika | TFF'de Nihat Özdemir'in ardından MHK Başkanı Ferhat Gündoğdu istifa etti. TFF açıklama yaptı. Gündoğdu, Cüneyt Çakır ve Fırat Aydınus gibi hakemlerin ihraçlarında rol oynamıştı.

Son Dakika | MHK Başkanı Ferhat Gündoğdu İstifa Kararı Aldı

AJANSSPOR HABER

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Başkanı Nihat Özdemir'in istifa etmesinin ardından Merkez Hakem Kurulu'nda (MHK) şok gelişmeler yaşanıyor.

İstifasını sundu TFF kabul etti

MHK Başkanı Ferhat Gündoğdu, istifa kararı aldı. TFF'den konu ile ilgili resmi açıklama geldi. TFF, yayınladığı duyuruda şu ifadelere yer verdi: "Merkez Hakem Kurulu Başkanı Dr. Ferhat Gündoğdu, MHK üyeleri ile birlikte Başkanımız Sayın Servet Yardımcı'ya istifasını sunmuştur. Sayın Dr. Ferhat Gündoğdu ve kurul üyelerine katkıları için teşekkür eder, bundan sonraki kariyerlerinde başarılar dileriz. Ayrıca Merkez Hakem Kurulu'nun yeni başkan ve üyeleri belirlenerek en kısa sürede kamuoyu ile paylaşılacaktır."


Kariyerli hakemlere düdük astırdı

Cüneyt Çakır, Fırat Aydınus gibi hakemlerin de içinde bulunduğu toplam 13 hakem hakkında verilen ihraç kararında Ferhat Gündoğdu, büyük rol oynamıştı. MHK'nın önerdiği liste, TFF tarafından kabul edilmiş ve listede bulunan hakemlere düdük astırılmıştı.

Karar Tahkim'den döndü ama...

TFF'nin kararı sonrası klasmanı düşürülen hakemler, Tahkim Kurulu'na başvuruda bulundu. Hakemler hakkında uygulanan karar, Tahkim Kurulu tarafından haksız bulunarak, geri çekildi. Haklı bulunan hakemler görevlerine iade edildi. Fakat Tahkim Kurulu'nun hakemler hakkında verdiği karara rağmen MHK, geri dönenlere yeni maç ataması yapmadı.

Fenerbahçe ve Başakşehir istifa istemişti

Fenerbahçe ve Medipol Başakşehir, TFF Başkanı Nihat Özdemir'in görevi bırakmasına rağmen MHK'nın görevine devam ettiğini vurgulayan bir açıklama yayınlamış ve verilen yanlış kararların ardından MHK'yı istifaya davet etmişti.

"MHK hiçbir şey olmamışçasına devam etmektedir"

Fenerbahçe, MHK'yı şu şekilde istifaya çağırmıştı: "Türkiye Futbol Federasyonu tarafından Süper Lig’de görev alan 13 hakemin görevine son verildiği 8 Mart 2022 tarihinde açıklanmıştı."

"O günden bugüne geçen 36 günde;

  • Garip hakem atamalarına,
  • Artan hakem hatalarına,
  • Kural hatalarına,
  • Kulüplerin açıklama ve tepkilerine,
  • Tahkim Kurulu’nun verdiği karara ve
  • Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı’nın istifasına rağmen

Merkez Hakem Kurulu hiçbir şey olmamışçasına, tüm bu kaos yaşanmamışçasına görevine devam etmektedir."

"Sorumluluk, sadece Türk futbolunun içerisinde bulunduğu paradokslara rağmen istifa etmeyen MHK’nın değil; bunu sorgulamayan, yaşananları reddetmeyen, takip etmeyen, ‘nasıl?’ diye sormayan herkesindir! Bu ayıp hepimizindir!"

"Devam etmesi söz konusu olamaz"

Medipol Başakşehir ise kararın Tahkim Kurulu'ndan dönmesi üzerine MHK'yı şu ifadeler ile istifaya davet etmişti: "Merkez Hakem Kurulu’nun 8 Mart günü çok yanlış bir zamanlama ile hukuka ve vicdana aykırı almış olduğu ‘etik dışı’ kararın Tahkim Kurulu tarafından iptal edildiğini ve liste dışı kalan hakemlerin görevlerine devam edeceğini öğrenmiş bulunmaktayız."

"26 Mart 2022 sadece bir tarih değil, Türk futbolu ve adaletinin yanı sıra kaybolan güven unsurunun yeniden doğuşu için umutlarımızın yeşerdiği bir gün olarak yerini alacaktır."

"Hem talimatlardan bihaber olan mevcut Merkez Hakem Kurulu’nun hem de ülke futbolumuzun yurtiçinde ve yurtdışında saygınlığını yitirmesine neden olan Türkiye Futbol Federasyonu’nun tüm bu yaşanan sürecin ardından mevcut görev ve sorumluluklarına devam etmesi söz konusu olamaz."

"İstanbul Başakşehir Futbol Kulübü olarak Tahkim Kurulu’nun ‘tarihi’ kararının ardından sürecin henüz bitmediğini ve gelişmelerin takipçisi olacağımızı kamuoyunun bilgilerine sunarız"

Senin için hazırladığımız haberler