MHK Başkanı Zekeriya Alp neden istifa etti?

20.08.2020 - 18:19 | Son Güncellenme: 20.08.2020 - 18:22

Son dakika spor haberleri... Merkez Hakem Kurulu (MHK) Başkanı Zekeriya Alp istifa etmişti. Peki MHK Başkanı Zekeriya Alp neden istifa etti? Olayın perde arkasında neler oldu? İşte detaylar...

MHK Başkanı Zekeriya Alp neden istifa etti?

Hüseyin ÖZKÖK - AJANSSPOR

Merkez Hakem Kurulu (MHK) Başkanı Zekeriya Alp'in istifasının perde arkasında Oğuz Sarvan ve bazı MHK üyeleriyle bir proje konusunda ters düşmelerinin yattığı iddia ediliyor.

Oylamada kaybetti

TFF kaynaklarından edindiğimiz bilgilere göre MHK'de geçen hafta önemli bir proje için yapılan oylamada çıkan sonuç Zekeriya Alp'in istediği gibi olmadı. Başka bir öneride bulunan Oğuz Sarvan ve beş üyenin toplam 6 oyla kararı reddederek kendi projelerini kabul ettirmeleri üzerine oylamada 3 oyda kalan Zekeriya Alp'in istifa kararı aldığı belirtiliyor.

Hep çok eleştirildi

Göreve geldiğinden bu yana ilk döneminin aksine her kesimden büyük eleştiriler alan, göreve başlar başlamaz iki hakemi kulüplere 'kurban' eden, hakemlere ilk döneminde verdiği desteği bu defa vermeyen ve adaletsiz uygulamalara imza atmakla suçlanan Alp, ligin devre arasında yardımcısı Oğuz Sarvan ile düzenlediği basın toplantısında tutarsız açıklamalarıyla tepki toplamıştı. Zekeriya Alp ve MHK Yönetimi, bir süre önce yayınlanan Merkez Hakem Kurulu Talimatı'nda yer alan değişiklikler ve uygulamalar nedeniyle de adeta topa tutulmuştu.

Bu arada yeni MHK Başkanı'nın seçimi ay sonunu bulabilir.

Senin için hazırladığımız haberler