Mehmet Büyükekşi: Devrim niteliğinde bir adım atacağız

07.11.2023 - 12:47 | Son Güncellenme: 07.11.2023 - 13:05

TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi, hakem atamaları konusunda devrim niteliğinde bir adım atacaklarını söyledi.

Mehmet Büyükekşi: Devrim niteliğinde bir adım atacağız

AJANSSPOR - HABER

"Son dönemde kamuoyunu doğru ya da yanlış bilgilendirmelerle meşgul eden tüm soruların cevaplarını 2 gün sonra yazılı olarak paylaşacağız" diyen Mehmet Büyükekşi, "Türk futbolunun marka değerini artırmak için çalışmaları sürdürüyoruz. Kaos ortamının kimseye faydası yok" dedi.

"MHK'da yeni yapılanma sürecini başlatıyoruz"

Kaos ortamının başında hakem atamalarının geldiğini vurgulayan Büyükekşi, "Hakem atamalarında gündeme gelen ve talep edilen devrim niteliğinde bir adım atacağız. Avrupa'da uygulaması olan ve kulüplerin de süreçlerin önemli parçası olduğu MHK'da yeni yapılanma sürecini başlatıyoruz. Bu yapıda futbolun en önemli paydaşı olan kulüplerle iş birliği içinde olarak kulüplerin karar verme mekanizmalarına dahil olmasını istiyoruz" diye konuştu.

"Tartışmalar sonlanacak"

"Bu yeni yapılanma başta hakem atamaları olmak üzere klasman kararları ve hakem performanslarıyla ilgili tartışmaları da sonlandıracaktır" diyen Büyükekşi,

"Yakın zamanda hayata geçireceğimiz yarı otomatik ofsayt sistemiyle hem teknolojiye yatırım yapmaya devam edeceğiz hem de maç sırasında kararların daha kısa sürede ve daha doğru şekilde verilmesini sağlayacağız. Hakem performanslarını hassasiyetle takip ediyoruz. Devre arasında MHK tarafından hakem klasmanları belirlenirken tüm performansların da değerlendirmeye alınacağından şüphe olmasın" değerlendirmesini yaptı. 

İlgini Çekebilir
Süper Kupa'nın tarihi değişti!
Habere Git

Kulüplere çağrıda bulunan Mehmet Büyükekşi, "Sorumlulukların paylaşılacağı ve hepimizin ortak problemlerine birlikte çözümleme fırsatı sunacak bu projenin başarılı olması ancak birlikte hareket edersek mümkün. Güçlerimizi birleştirmemiz gerekiyor. Dedikodulara göre değil kanıtlara göre konuşmamız gerekiyor" ifadelerini kullandı. 

Ali Koç'un çağrısına yanıt

Fenerbahçe Başkanı Ali Koç'un Yüksek Divan Kurulu'ndaki "anketler sızar diye korkuyorlar, bırakın sızsın" sözlerine de yanıt veren Büyükekşi, "Her hafta 104 hakem ve gözlemciden oluşan anketleri de belirli aralıklarla kamuoyu ile paylaşacağız" dedi. 

Senin için hazırladığımız haberler