MHK'de yeni sistem! Hakemlerin sözleşmeleri uzatılmayacak...

11.10.2020 - 11:24 | Son Güncellenme: 11.10.2020 - 11:24

Merkez Hakem Kurulu, hakemlerin sözleşmelerini performansa dayalı bir sistemle uzatma kararı aldı. Peki Süper Lig'de görev yapan bir hakem kaç maç yönettiği takdirde sözleşme alacak? İşte detaylar...

MHK'de yeni sistem! Hakemlerin sözleşmeleri uzatılmayacak...

Merkez Hakem Kurulu (MHK), 2020-2021 sezonundan geçerli olmak üzere Süper Lig, Türkiye Kupası’nda Süper Lig takımları arasında oynanacak iki maç ve Süper Kupa finali dahil olmak üzere sezonda toplam 15 maç yönetmeyen hakemlerin profesyonel sözleşmelerini uzatmayacak.

MHK'nin aldığı karara göre, Süper Lig yardımcı hakem kadrosunda bulunanlar için ise sınır 20 maç olarak belirlendi.

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Başkanı Nihat Özdemir'in ise, MHK'nin aldığı karara onay verdiği ve desteklediği ifade edildi.

Skorer'in özel haberine göre; Süper Lig’de bu sezon 400 maç oynanacağı göz önüne alındığında, buna Ziraat Türkiye Kupası’nda süper lig takımlarının eşleşme olasılığı olarak 20 maç eklendiğinde, hakemin yönettiği maçlardaki başarı oranı konan barajı geçmeye yetecek.

Öte yandan 15 maç yönetemeyip profesyonel sözleşmesi iptal olan hakemlerin yerine, kadroda bu hakka sahip olmayan diğer isimlerle sözleşme yapılıp yapılmayacağına ise sezonun bitmesinin ardından federasyon karar verecek.

"Şansını iyi kullanan yoluna devam eder"

Milliyet gazetesine konuşan adı açıklanmayan MHK yetkilisi, "Biz herkese adaletli biçimde görev vereceğiz. Şansını iyi kullanan yoluna devam eder. Kötü yöneten zaten cezaya girer. 15 maç sınırı fazla değil.

Oynanacak karşılaşma sayısına bakarsanız iyi olan, istikrarlı olan hakkını korur. Artık sezonda bir-iki maç yöneterek profesyonel şartlardan yararlanma dönemi bitti” ifadelerini kullandı.

Senin için hazırladığımız haberler