Süper Kupa Maçına Mete Kalkavan Atandı! TFF ve MHK’den 8 Mart Mesajı

27.07.2022 - 18:11 | Son Güncellenme: 27.07.2022 - 18:39

Sabri Çelik başkanlığında MHK, Trabzonspor-Sivasspor Süper Kupa maçına Mete Kalkavan'ı atayarak, 8 Mart operasyonun peşinde olunmadığının mesajını verdi.

Süper Kupa Maçına Mete Kalkavan Atandı! TFF ve MHK’den 8 Mart Mesajı

Hüseyin ÖZKÖK - AJANSSPOR

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Başkanı Mehmet Büyükekşi tarafından atanan Sabri Çelik başkanlığında Merkez Hakem Kurulu (MHK), Cumartesi akşamı oynanacak Trabzonspor - Sivasspor Süper Kupa karşılaşmasına Mete Kalkavan’ı atayarak 8 Mart operasyonunu devam ettirmeye niyetleri olmadığının mesajını verdi.

Gündoğdu'nun operasyonu istifayla sonuçlandı

Ferhat Gündoğdu tarafından gerçekleştirilen ve Türk futbol tarihine kara bir leke olarak geçen 8 Mart hakem ve gözlemcilerin mesleklerine son verme operasyonu, uzun süren tartışmaların ardından başarısızlıkla sonuçlanmış, daha sonra istifa eden Gündoğdu’nun yerine o dönem geçici olarak Sabri Çelik ve ekibi getirilmişti.

Sabri Çelik MHK'si hakemlere yeniden görev verdi

Geçici Başkan Servet Yardımcı yönetimindeki TFF’de, Çelik MHK’si 8 Martta dışlanan hakemlere yeniden görev vererek operasyonu sonlandırmıştı.

Mete Kalkavan kendi isteğiyle ayrıldı

Mete Kalkavan ise o dönem gönderilenler listesinde olmamasına rağmen Ferhat Gündoğdu’ya tavır alarak sezon sonuna kadar maç yönetmek istemediğini belirterek, kadrodan kendi isteğiyle çıkmıştı.

Mete Kalkavan atandı, “8 Martın peşinde değiliz” dendi

Mehmet Büyükekşi Federasyonu tarafından yeni atanan MHK ise başlangıçta hakemlerle ilgili alınan kararlar 8 Martı hatırlatınca yapılan eleştiriler sonrası Süper Kupa gibi vitrin bir maça Mete Kalkavan’ı atayarak adeta “8 Mart'ın peşinde değiliz” mesajı verdi.

Senin için hazırladığımız haberler