Rıdvan Dilmen'den, TFF ve Kulüpler Birliği'ne Yabancı Kuralı Uyarısı

23.04.2023 - 01:10 | Son Güncellenme: 23.04.2023 - 01:26

Ünlü yorumcu Rıdvan Dilmen, TFF ve Kulüpler Birliği'ni yabancı kuralı planlaması hakkında uyardı. Dilmen, MHK'nın yaptığı hakem açıklamasını değerlendirdi.

Rıdvan Dilmen'den, TFF ve Kulüpler Birliği'ne Yabancı Kuralı Uyarısı

AJANSSPOR HABER

Ünlü futbol yorumcusu Rıdvan Dilmen, TV 8,5'ta yayınlanan %100 Futbol programında açıklamalarda bulundu. Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) ve Kulüpler Birliği'ne seslenen Dilmen, yabancı kuralı hakkında planlamanın bir an önce açıklanması gerektiğini söyledi. Dilmen ayrıca Merkez Hakem Kurulu'nun (MHK) bazı hakemlerin kızağa çekildiğini duyurması ile ilgili yorum yaptı.

"Önümüzdeki yılın planlamasını muhakkak yapın"

Rıdvan Dilmen, "TFF ve Kulüpler Birliği'ne sesleniyorum. Ligin mesafesi kısaldı, önümüzdeki yılın planlamasını muhakkak yapın. 4 büyük kulüplerin 120 milyon Euro'luk sözleşmelerle ilgili problemleri var. Sözleşmesi bitecek oyuncular var. Bu yabancı kontenjanı işini derhal açıklamalarında fayda var" dedi.

"Jesus'un kalmak istediğini düşünüyorum"

Dilmen, "4 büyük kulüpler muhtemelen aynı teknik adamlarla devam edecek. Tecrübeme dayanarak Fenerbahçe'de Jesus'un kalmak istediğini düşünüyorum. Ali bey de kalmasını istiyor. Şampiyonluktan bağımsız söylüyorum" ifadelerini kullandı.

İlgini Çekebilir
MHK'dan flaş hakem operasyonu!
Habere Git

Teknik direktörler ve başkanlar devam edecek

Ünlü yorumcu, "Galatasaray şampiyon olduğu sürece zaten Okan hoca ile devam edecektir. Teknik direktör problemi biraz Fenerbahçe'de gözükse de sezona yeni bir teknik direktörle başlamayacaklar. Başkanlar da devam edecek. Trabzonspor kongreye gitti. Ali bey devam edecek gözüküyor. Galatasaray ve Beşiktaş da aynı şekilde" diye konuştu.

"Avrupa kupalarına, yanlış transferlere mal oluyor"

Sözlerine devam eden Dilmen, "O zaman teknik direktör tamam, başkan tamam. Ama planlama yok. Planlama en önemli şey. Haziranın ilk haftası sezon bitti, 11 Ağustos'ta maçlar başlayacak. 2 ayda nasıl yapacaklar bunu? Bu, Avrupa kupalarına, yanlış transferlere mal oluyor" açıklamasını yaptı.

"Kesinlikle Büyükekşi devam etmek istiyordur"

TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi'nin göreve devam etmek istediğini belirten Rıdvan Dilmen, "Kesinlikle Mehmet Büyükekşi devam etmek istiyordur. Lale Orta zaten 'Ben 3 aylığına' gelmedim diyor" değerlendirmesinde bulundu.

İlgini Çekebilir
MHK'nın kızağa çektiği hakemler ortaya çıktı
Habere Git

"Cumhurbaşkanlığı seçiminden dolayı bekliyorlar"

Yabancı kuralı hakkında verilen kararın açıklanmasında beklendiğini söyleyen Dilmen, "Cumhurbaşkanlığı seçiminden dolayı bekliyorlar. Kulüpler çoğunluk olarak sınırsız yabancı ya da 8+3 dediği zaman Nihat bey bir türlü açıklamadı. Sonra Servet bey geçici olarak geldiğinde de söylemedi" dedi.

"TFF'de gördüğüm tablo şu: Kulüplere karşı şirin gözükmek"

Dilmen, "Bugün 19 kulüp otursunlar Mehmet beyi istemezlerse olmaz. Mehmet bey de kulüpler ne isterse yapar diye düşünüyorum. Rezerv Lig'i isteyen Mehmet bey değil ki kulüpler gitti. Kulüplere bağlı bir federasyon olduğu sürece maalesef bu tür problemler yaşıyoruz. Şu anda TFF'de gördüğüm tablo şu: Kulüplere karşı şirin gözükmek" şeklinde konuştu.

"Bir takım kulüplerle görüşülüp bu karar alınmış zaten"

MHK'nın kızağa çekilen hakemler hakkında yaptığı açıkla hakkında "Çok anlamsız" diyen Rıdvan Dilmen, "Kulüpler arayacak kim diyecekler. Zaten biliyorlar. Bir takım kulüplerle görüşülüp bu karar alınmış zaten. Her hafta hakem hatası oluyor. Böyle yönetilmez. Futbol hata oyunudur. Sezon sonuna kadar o hakemleri bekleteceksiniz" dedi.

İlgini Çekebilir
Fenerbahçe'den MHK'ya: Ofsaytımsı örneğinin benzerlerine rastlanmış mıdır?
Habere Git

"MHK'nın açıklamasını Haziran seçimleriyle ilgili olarak görüyorum"

Dilmen, "Bu açıklama, hatayla geçiştirilecek bir şey değil. Bu tamamen Haziran seçimleriyle ilgili olarak görüyorum bunu" ifadelerini kullandı.

"Anadolu kulüplerinden birkaçına Haziran seçimleri öncesi yatırım"

Ünlü futbol yorumcusu, "Anadolu kulüplerinden birkaçına Haziran seçimleri öncesi yatırım. Gereksiz... Maalesef çok uzun yıllar toparlayamayız" açıklamasını yaptı.

"VAR kayıtlarının Erden Timur'da olduğunu düşünüyorum"

Galatasaray yöneticisi Erden Timur'un VAR kayıtlarının ellerinde olduğunu belirten açıklamasına değinen Rıdvan Dilmen şunları kaydetti: "Galatasaray bende kayıtlar var filan dedi. Onunla ilgili daha bir şey söylenmedi. Bence kayıtlar var zaten. Erden bey, zaten savunması alınması gereken bir yönetici, nereden geldi bu kayıtlar diye. Ben de onun doğru söylediğini, VAR kayıtlarının onda olduğunu düşünüyorum"

Senin için hazırladığımız haberler