Michael Pereira: "Zirve bizim"

01.03.2017 - 09:04 | Son Güncellenme: 01.03.2017 - 09:04

Mallorca ve Grana’da da geçen 8 uzun yıl... Avrupa’nın en önemli liglerinden birinde, La Liga’da 107 maç ve oradan Malatya’ya uzanan bir öykü... İrfan Buz yönetiminde şampiyonluğa adım adım yürüyen Lider Yeni Malatyaspor’a imza attığında herkes şaşırmıştı. Ancak bu röportajı okuduğunuzda onun gözü yükseklerde, yalnızca para kazanıp ülkesine dönmeyi düşünen yabancılardan farklı olduğunu anlayacaksınız. Sarı-Kırmızılılar’ın sezon başında flaş bir şekilde kadrosuna kattığı Michael Pereira; 5 gol, 1 asistle takımının kahramanı olurken FANATİK’e samimi ve iddialı açıklamalar yaptı. Hem de taraftarının ona yaptığı ‘Maskeli Kahraman Zorro’ yakıştırmasına gönderme yaparak kendisi için hazırladığımız kostümüyle.

‘İrfan Buz taktik ustası’

“1. Lig’de oynamak gerçekten kolay değil. Çok agresif bir futbol oynanıyor burada. Türk futbolcuları da agresifliği seviyor. Ayrıca futbol onlar için bir tutku. Taktik ve teknik açıdan kariyerimin geri kalanıyla ilgili bir değerlendirme yapacak olursam tabii ki TFF 1. Lig’deki futbol bunun gerisinde. 1. Lig’de oynanan bu sert futbolda 90 dakika boyunca konsantre kalabilmek de zorlaşıyor. Bunu başaran takımlar da zaten zirveye oynuyorlar. Bu konsantrasyonu sağlamak için iyi bir teknik direktöre sahip olmanız gerekir. Yeni Malatyaspor olarak da bizim en büyük şansımız bu. Çok iyi bir teknik adama sahibiz. Avrupa’da da öğrendiğimiz gibi İrfan Buz’un tamamen taktik disiplin üzerine bir sistemi var. Bu çok önemli. Bizi her an uyarıyor ve geliştiriyor. Taktiksel anlayışı da üst düzey. Başarımızdaki büyük pay ona ait diyebilirim.”

‘O zaman parlamıştı’

“La Liga’da forma giyerken Arda Turan’a karşı iki kez oynadım. Birincisi Atletico’ya ilk geldiği dönemdi. Daha henüz parlamadan önceydi. Yani Simeone’den önceydi. Bir de Simeone geldikten sonra karşı karşıya geldik. Zaten o zaman parlamıştı. Eminim ki bu soruyu Arda’ya da sorsanız aynı şeyi söyleyecektir. Simeone yönetiminde gerçekten bambaşka bir oyuncu haline geldi. Barcelona seviyesine yükseldi. Şu an İspanya’da büyük saygı duyulan bir oyuncu ve bana göre bunu da fazlasıyla hak ediyor. Artık onun kalitesinin bütün dünya farkında.”

"Malatya’yı çok istedim’

“1. Lig çok zor bir lig. Uzun yıllar La Liga’da üst düzey futbol oynadıktan sonra aklımda yükselmek isteyen, hedefleri olan bir kulüpte oynamak vardı. Yeni Malatyaspor’dan teklif gelince bu yüzden kabul etmem zor olmadı. Çünkü şampiyonluğa oynayan ve gelişmek isteyen bir takım. Ben de bu şampiyonlukta pay sahibi olmak istedim. Yani en üst kademenin bir altında oynayacak olmam beni tanıyanları şaşırtsa da çok isteyerek yaptığım bir tercihti bu.”

‘Şampiyonluk bizim olacak’

“La Liga’dan buraya gelirken arkamda dünyanın en iyi liglerinde birinde 200 maçı bırakarak geldim. Tecrübeliyim artık. Türkiye’de skora biraz katkı yapan yabancı oyuncuları hemen Süper Lig takımları transfer etmek ister, bunu biliyorum. Ancak şunu kesin bir dille söylemek istiyorum. Ben kendimi gösterip başka bir takıma transfer olmak istemiyorum. Ben bulunduğum bu takımın büyümesini, yani Yeni Malatyaspor’un şampiyon olarak Süper Lig’de yer almasını istiyorum. Tek düşüncem bu. Elimden gelenin en iyisini de yapacağım.”

‘Türkler gibisi yok’

“Fransa’da da, İspanya’da da yaşadım. Türkiye’de şaşırdığım en ciddi konu buradaki insanların sıcaklığı. Sizi hiç tanımasalar bile inanılmaz yakınlık gösteriyorlar. Sarılıyorlar size. Duygularıyla yaklaşıyorlar. Bu çok değerli bir şey.”

Fanatik

 

Senin için hazırladığımız haberler