Michael Schumacher'e yakın dostundan ziyaret!

14.12.2023 - 10:33 | Son Güncellenme: 14.12.2023 - 10:35

Formula 1'in efsane pilotu Alman Michael Schumacher'in yakın dostu Jean Todt, düzenli olarak Alman pilotu ziyaret ettiğini ifade etti. İşte detaylar...

Michael Schumacher'e yakın dostundan ziyaret!

AJANSSPOR-HABER

Formula 1'in efsane pilotu Michael Schumacher, 2013 yılının son ayında Fransa'da geçirdiği kayak kazası sonrası ağır yaralandı. Schumacher ailesi, efsane pilotun sağlık durumu ile ilgili gizliliği adeta bir sır gibi gizli tutmaya devam etti. Schumacher'in sağlığı ile ilgili konuşmamakla ilgili gizli bir sözleşme olduğu da zamanında iddia olarak ortaya atıldı. Formula 1'de 7 Dünya Şampiyonluğu bulunan ünlü pilotu gören kişilerden birisi eski patronu ve yakın dostu Jean Todt.

"Michael benim arkadaşım"

İtalyan dergisi La Stampa'ya röportaj veren Jean Todt, Michael Schumacher'i sık sık ziyaret ettiğini deklare etti. Todt, "Michael benim arkadaşım, onu ailemin bir parçası olarak görüyorum" dedi.

"Dzüenli olarak ziyaret ediyorum"

Jean Todt, Schumacher'i düzenli olarak ziyaret ettiğini ve, "Onu düzenli olarak ziyaret ediyorum, geçmişte yarışları televizyondan takip ediyorduk" ifadelerini kullandı.

"Bu özel bir mesele"

Jean Todt'a, Michael Schumacher'in sağlık durumu ile iligli bir soru soruldu ve efsane pilotun yakın dostu şu ifadeleri kullandı: "Bu özel bir mesele. Söyleyebileceğim tek şey Michael ve ailesini çok sevdiğim. Onların mahremiyetine saygı duymak gerekiyor."

Schumacher'in avukatı açıklamıştı

Marca gazetesinin haberine göre, avukat Felix Damm, Michael Schumacher'in sağlığıyla ilgili resmi bir rapor olmaması hakkında geçmişte demeçler verdi. Damm, kaza sonrası ilk bilgiyi hastanenin doktorlarının da bulunduğu bir basın toplantısı ile kamuoyuna duyurduklarını söyledi. Felix Damm, gizliliğin esas olduğunu belirtti ve “Aile bu konunun gizliliğini önemsiyordu. Medyaya sürekli demeç vermememiz gerekiyordu” dedi.

Schumacher'in kazası nasıl gerçekleşti?

2013 yılının Aralık ayında tatil için gittiği Fransız Alpleri'nde kayak yapan efsanevi Alman pilot, baş bölgesini kayalıklara çarparak ağır yaralandı. Şu an 54 yaşında olan Schumacher'in, 2014 yılında basın sözcüsünün "Michael komadan uyandı" açıklamasıyla komadan çıktığını kamuoyu öğrendi. Eski pilotun uzun bir rehabilitasyon süreci gördüğü de eklenildi.

Senin için hazırladığımız haberler