Michael Schumacher’in sağlık durumu neden gizleniyor? Avukatı açıkladı…

29.10.2023 - 17:26 | Son Güncellenme: 29.10.2023 - 17:28

Formula 1’in efsane pilotlarından Michael Schumacher’in avukatı Felix Damm, Schumacher’in sağlık durumuyla ilgili gizliliği nasıl yönettiğini açıkladı. İşte detaylar…

Michael Schumacher’in sağlık durumu neden gizleniyor? Avukatı açıkladı…

AJANSSPOR HABER

Marca gazetesinin haberine göre, avukat Felix Damm, Fransız Alpleri’ndeki Meribel kayak merkezinde geçirdiği kaza sonrası 10 yıl önce komaya giren Schumacher hakkında sağlığıyla ilgili resmi bir rapor olmaması hakkında da demeçler verdi. Damm, kaza sonrası ilk bilgiyi hastanenin doktorlarının da bulunduğu bir basın toplantısı ile kamuoyuna duyurduklarını söyledi. Felix Damm, gizliliğin esas olduğunu belirtti ve “Aile bu konunun gizliliğini önemsiyordu. Medyaya sürekli demeç vermememiz gerekiyordu” dedi.

Felix Damm: Schumacher ile ilgili bir rapor hazırlamadık. Çünkü…

İspanyol gazete Marca’nın hazırladığı habere göre, Formula 1 efsanesi Alman pilotun sağlık durumuyla ilgili bilgilendirici bir raporun eksikliği hakkında konuşan avukat Damm, “Böyle bir rapor hazırlamadık, çünkü insanlar sürekli güncelleştirmemizi isterdi. Hatta ilerde hukuki bir çıkmaza bile girebilirdi” dedi.

Felix Damm: Schumacher ailesi için en önemli şey gizlilik

Michael Schumacher’in avukatı Felix Damm, Schumacher’in sağlığı ile ilgili bilgilendirme yapılıp yapılmaması hakkında çok düşündüklerini ifade etti. Damm ayrıca sözlerinde “Michael’ın sağlığına dair bir rapor hazırlanmasını doğru olup olmayacağını çok düşündük. Ancak insanlar sürekli güncelleme yapmamızı isteyeceklerdi. Aile için en önemli şey gizlilik” ifadelerini kullandı.

Felix Damm: Medya sürekli ‘Şimdi nasıl?’ diye sorardı

Schumacher ailesinin avukatlığını yapan Felix Damm, insanların sorularından ziyade medyanın sürekli kendilerini rahatsız edebileceğini söyledi. Damm, “Medya sürekli ‘Şimdi nasıl?’ diye sorardı ve her ay, her sene sormaya devam ederlerdi” dedi.

''Schumacher’in sağlık durumunu kimse konuşamıyor''

Felix Damm, Schumacher’in sağlık durumu ile ilgili arkadaşlarının bile konuşamadığını ifade etti. Damm, “Yakın arkadaşları ve çevresi Schumacher’in sağlık durumu ile ilgili konuşmazlar, çünkü hukuki olarak ceza alabilirler. Schumacher’in ve ailenin gizliliğini korumak, dezenformasyonları engellemek için yapılan bir karar bu” dedi.

Felix Damm: Schumacher ailesinin verdiği karara saygı gösterin

Felix Damm, Schumacher’in sağlık durumunun gizliliği hakkında medyanın payı olduğunu söyledi. Damm, “Medyanın yanlış bilgi vermesini ve dezenformasyonları azaltmak adına böyle bir karar alındı. Medya, minimal bilgilerle hikaye üretebilecek kapasitededir. Schumacher’i destekleyenlerin sürekli güncelleme yapmamızı istediklerinin bilincindeyim ama ailenin verdiği karara saygı gösterin” dedi.

Senin için hazırladığımız haberler