Milan’da Donnarumma sürprizi! Maldini açıkladı

26.05.2021 - 20:45 | Son Güncellenme: 26.05.2021 - 20:54

Serie A’nın güçlü ekiplerinden Milan’ın kalesini uzun süredir koruyan Gianluigi Donnarumma takımdan ayrıldı. İşte detaylar…

Milan’da Donnarumma sürprizi! Maldini açıkladı

AJANSSPOR-HABER

Bu sezon Serie A’yı 2. bitirerek yıllar sonra Şampiyonlar Ligi’ne kalan Milan’da ayrılık. Kırmızı-siyahlı kulübün altyapısından yetişen ve takımın sembol isimlerinden biri haline gelen Gianluigi Donnarumma İtalyan ekibine veda etti. 

16 yaşında Milan kalesine geçti

Milan Sportif Direktör Paolo Maldini, milli kalecinin sözleşme yenilemediğini ve takımdan ayrıldığını açıkladı. Şu an 22 yaşında olan file bekçisi henüz 16 yaşında İtalyan devinin kalesine geçerek herkesi şaşırtmıştı.

Geçen sezon 48 maçta kaleyi korudu

2013’ten bu yana Milan’ın çeşitli kademelerinde görev yapan Donnarumma, bu sezon 48 maça çıkarken, bunların 15’inde kalesini kapadı ve 54 gol yedi. Genç file bekçisinin yeni adresinin neresi olacağı ise şimdiden büyük merak konusu.

Donnarumma Chelsea yolunda

Özellikle İngiliz basınında yer alan haberlere göre Premier Lig ekiplerinden Chelsea, Donnarumma’yı kadrosuna katmaya en yakın kulüp. Ayrıca efsane kalecisi Gianluigi Buffon ile yollarını ayıran Juventus’un adı da Donnarumma ile geçiyor. 

İlgini Çekebilir
UEFA'dan, Zlatan Ibrahimovic'e para cezası
Habere Git
Senin için hazırladığımız haberler