Milli Oyuncu Adem Bona 2023 NBA Draft'ına Katılacağını Duyurdu

20.04.2023 - 14:27 | Son Güncellenme: 20.04.2023 - 15:02

NCAA ekiplerinden UCLA forması giyen milli oyuncumuz Adem Bona, 22 Haziran'da düzenlenecek olan 2023 NBA Draft'ına ismini yazdırdı.

Milli Oyuncu Adem Bona 2023 NBA Draft'ına Katılacağını Duyurdu

AJANSSPOR-HABER

NCAA'de (Amerikan Kolej Ligi) UCLA formasını terleten 20 yaşındaki milli oyuncumuz Adem Bona, 2023 NBA Draft'ına katılacağını açıkladı.

İlk sezonunda takdir topladı

NCAA'in köklü ekiplerinden UCLA forması ile bu sezon kolej kariyerine başlayan Bona, sarı mavili forma ile ilk sezonunda 33 maça çıktı. Bu karşılaşmalarda; 7.7 sayı, 5.3 ribaunt, 1.7 blok ortalamaları tutturan uzun, UCLA'in bulunduğu PAC 12 Konferansı'nda "Yılın En İyi Freshman'i" (Birinci sınıf oyuncusu) oyuncusu seçilirken, en iyi savunma takımına da seçildi.

Yaz etabını kaçıracak

Omzundan geçirdiği ameliyat sonrası uzun bir süre sahalardan uzak kalacak oyuncu, draft edildiği takımı ile NBA Yaz Ligi'nde ve takımın yaz antrenmanlarında yer alamayacak. Genç yıldızın dönüşünün ekim ayını bulması bekleniyor.

İlgini Çekebilir
Adem Bona'nın, NCAA tercihi belli oldu!
Habere Git

Alt yaştan yetiştirildi

Asıl ismi Ikechukwu Okoro olan Nijerya asıllı yıldız küçük yaşta Türkiye'ye getirilip Adem Bona ismi verilmişti. Milli takımın alt yaş kategorilerinde dikkat çeken pivot Pınar Karşıyaka forması terletirken Amerika'da lise ligine transfer olmuştu.

En büyük efsaneler aynı kolejden çıktı

UCLA, NBA tarihine geçmiş birçok oyuncuyu yetiştirdi. Bu isimler arasında; Kareem Abdul Jabbar, Bill Walton, Russel Westbrook, Reggie Miller, Kevin Love gibi ligde iz bırakmış yıldızlar da bulunuyor.

Draft haziran sonunda

2023 NBA Draft'ında takımların seçim yapacağı sıralar 16 Mayıs Salı, Draft gecesi ise 22 Hazian Perşembe günü gerçekleşecek.

İlgini Çekebilir
Adem Bona şampiyonaya damga vurdu, en iyi 5'e seçildi!
Habere Git
Senin için hazırladığımız haberler