Milli Takım'da Norveç maçı öncesi sağ bek krizi!

27.03.2021 - 14:14 | Son Güncellenme: 27.03.2021 - 14:32

Dünya Kupası Elemeleri’nde Norveç ile zorlu bir sınava çıkacak olan A Milli Takım’da orijinal sağ bek kalmadı. Nazım Sangare’nin ardından Zeki Çelik de sakatlığı nedeniyleö kadrodan çıkarılınca gözler alternatif arayışlara çevrildi. İşte detaylar…

Milli Takım'da Norveç maçı öncesi sağ bek krizi!

AJANSSPOR-HABER

Hollanda'yı İstanbul'da 4-2 yenerek 2022 Dünya Kupası elemelerine iyi bir başlangıç yapan Türkiye'de kritik Norveç maçı öncesi sağ bek sıkıntısı yaşanıyor.

Kadroya davet edilen Nazım Sangare'nin kadrodan çıkarılmasının ardından Hollanda'ya karşı oynayan Lille forması giyen Zeki Çelik'ten de kötü haber geldi. Çelik, sakatlığı nedeniyle Norveç maçında yer alamayacak.

 

Sağ bekte kim oynayacak?

Teknik Direktör Şenol Güneş'in elinde sağ bekte kullanmak için 3 alternatif bulunuyor. İtalya'nın Sassuolo takımında oynayan ve stoper olarak görev yapan Kaan Ayhan, Milli Takım'da sağ bek bölgesinde daha önce oynamıştı. İtalya'da bu sezon 13 kez forma şansı bulan Kaan Ayhan, bunların 6'sında stoper 7'sinde sağ bek olarak görev yaptı.

Kaan stopere geçebilir

A Milli takım Teknik Direktörü Şenol Güneş, stoperde görev yapan Ozan Kabak'ta da sorun olduğunu belirtmişti. Ancak Liverpool'da forma giyen futbolcu Norveç kadrosuna dahil edildi. Merih Demiral ise Hollanda maçında olduğu gibi Norveç karşısında da sakatlığı nedeniyle sahada yer alamayacak. Şenol Güneş'in Kaan Ayhan'ı Ozan Kabak'ın yerine stopere kaydırma olasılığı da bulunuyor.

 

Ozan Tufan ve Dorukhan alternatifi

Bu durumda formaya aday diğer iki isimse orta saha oyuncuları Fenerbahçeli Ozan Tufan ile Beşiktaşlı Dorukhan Toköz. Merkezde görev yapan iki oyuncu da kendi kulüplerinde sağ bek olarak sahaya çıkmıştı.

Senin için hazırladığımız haberler