Millilere son uyarı!

03.06.2016 - 09:37 | Son Güncellenme: 03.06.2016 - 11:31

Türkiye Futbol Direktörü Terim, özellikle savunma konusunda oyuncularının dikkatini çekti, “Rakibe eksik yakalanmayın. Top rakipte iken baskı yapın ve tempolu çıkın” diye konuştu.

Avrupa Şampiyonası finalleri için Antalya’da kamp yapan A Milli Takımımız, buradaki çalışmalarına son noktayı dün akşam koydu.

Ay-yıldızlı ekibimiz bugün özel özel uçakla Slovenya’ya gidecek ve burada üç günlük kampa girecek. Milliler, şampiyonanın son provasını 5 Haziran tarihinde Slovenya ile yapacak.

Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim, taktik ağırlıklı çalışmalarda, Hırvatistan karşısına süreceği ideal on bir üzerinde durdu. Terim, en çok savunmaya yoğunlaştı.

Hırvatistan karşısına çıkaracağı on biri Slovenya maçında deneyecek olan Terim, “Özellikle defansta rakibe eksik yakalanmayın. Savunmadan çıkarken dikkatli çıkın” dedi. Terim ayrıca,”Top rakipte iken kazanma adına üçlü bir baskı yapın, bloklar arası gecişlerde ve pozisyon hatası yapmayın. Hücuma çıkarken, çabuk ve tempolu olun. Bol bol pas yapın, saha içerisinde hareketli olun, maç içinde tempoyu rakibe göre ayarlayın. En önemlisi hücuma çıkışlarda tempoyu üst seviyeye çıkarmak için her şeyi yapın. Ne kadar yüksek tempoyla oynarsak, hücum hattında etkili oluruz, pozisyonlar üretiriz. Topun hep bizde olmasını sağlayın.Kaybettiğimiz anlarda pres ve baskıyı öne çıkarın” uyarısında bulundu.

‘İmparator bir kez daha’

EURO 2016’ya sayılı günler kala takım analizleri devam ediyor. Almanya’da yayın yapan Stuttgarter-Zeitung, Fatih Terim ve Türkiye’ye övgülerde bulundu.

Futbolun Türkiye’de ikinci bir din olduğu vurgulanırken, taraftarların oldukça tutkulu olduğu belirtildi. Avrupa’nın her yerinde Türk taraftarların olduğu anımsatıldı.

Birçok önemli yıldızın olduğu kaydedilen yazıda, Arda Turan, Hakan Çalhanoğlu, Nuri Şahin ve Cenk Tosun adı öne çıkarıldı, EURO 96’daki kupada ve EURO 2008’de elde edilen yarı finalde her zaman Terim’in imzasının olduğu kaydedildi.

Türkiye’nin “İmparator” diye anılan Terim ile bir kez daha büyük sahneye geleceği aktarıldı.

 Milliyet

Senin için hazırladığımız haberler