Mısır anakondası, Drogba; Falcao ve Elmander’i solladı

27.02.2021 - 21:46 | Son Güncellenme: 28.02.2021 - 11:27

Galatasaray haberleri… Galatasaray’ın Mısırlı golcüsü Mostafa Mohamed, bu sezon 5 lig maçında 5 gol atarak; bir dönem sarı kırmızılılarda forma giymiş Drogba, Falcao ve Elmander gibi üst düzey santraforlardan daha iyi bir başlangıç yaptı. Mostafa Mohamed kaç gol attı, kaç maçta forma giydi? İşte detaylar…

Mısır anakondası, Drogba; Falcao ve Elmander’i solladı

AJANSSPOR - HABER

Galatasaray’ın devre arasında Mısır ekibi Zamalek’ten kiraladığı Mostafa Mohamed gollerine devam ediyor. Bugün oynanan BB Erzurumspor maçında 2 gol birden atan futbolcu, takımda isim yapmış veya namıyla gelmiş çoğu forveti geride bıraktı. İlk 5 lig maçında 5 gol birden atan Mohamed, bu istatistiği ile Drogba, Elmander ve Falcao’dan daha hızlı bir giriş yapmış oldu.

 

Mohamed’den flaş başlangıç

Sarı kırmızılıların teknik direktörü Fatih Terim’in isteği doğrultusunda transfer edilen Mohamed, ilk 5 lig maçında 5 gol birden attı. Öte yandan, Türkiye Kupası’nda da 1 gol atan oyuncunun 6 maçta 6 golü bulunuyor. Mısırlı golcünün iştahlı başlangıcı, Galatasaray’ın çoğu süper starını geride bırakmış durumda. Öyle ki, Drogba ilk 5 lig maçında 1 gol; Elmander 2 gol, Falcao 1 gol kaydetmişti. Galatasaray formasıyla ilk sezonunda gol kralı olan Burak Yılmaz bile, ilk 5 lig maçında 4 golle başlamıştı.

Aynı performansı Umut Bulut ve Gomis’te göstermişti

Galatasaray’ın 23 yaşındaki genç golcüsü Mohamed, Gomis ve Umut Bulut gibi aynı başlangıcı yaptı. Umut ve Gomis Fransa’dan gelip Galatasaray’da oynadıkları ilk 5 lig maçında 5 gol atmıştı. İlk 5 maçında 5 gol atan Umut, sezonun geri kalan bölümünde gol atamayarak beklentileri boşa çıkarmıştı. Gomis ise, ilk sezonunda 29 gol birden atarak sezonu gol kralı olarak tamamladı.

En iyi performans Süper Mario Jardel’den

İstanbul ekibinde şu ana kadar en flaş başlangıcı Mario Jardel yaptı. İlk 5 maçında 8 gol atan futbolcu, o sezon (2000-2001) Bursaspor’un 23 yaşındaki forveti Okan Yılmaz’ın 1 gol gerisinde, 22 golle ikinci olmuştu.

Senin için hazırladığımız haberler