Mitomani hastalığı nedir?

13.04.2020 - 19:37 | Son Güncellenme: 13.04.2020 - 19:43

Mitomani hastalığı nedir?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, bugün yaptığı bir konuşmada CHP Geneş Başkanı Kemal Kılıçdraoğlu'na mitomani benzetmesinde bulundu. Vatandaşlar ise mitomani kelimesinin anlamını araştırmakta. Peki mitomani hastalığı nedir, belirtileri nelerdir, kimler mitomani hastası olur? İşte detaylar...

Recep Tayyip Erdoğan, yaptığı konuşmada mitomani kelimesini kullanmıştı. Açıklama şu şekildeydi: "CHP Genel Başkanı'nın dün bir TV kanalında ne dünyadan ne Türkiye'den ne kendi belediyelerinden bir haber olduğunu gösterdiği sözlerinin takdirini milletimize bırakıyorum. Milletin gözünün içine bakarak bu kadar yalanı arka arkaya söylemek mitomani hastalığıdır. Bunu bir araştırsın, öğrensin. Umarım hekimlerimiz bu hastalığa da tez zamanda, kurduğu bir bilim kurulu var zaten. Herhalde o bilim kuruluyla karşılığını bulur."

Mitomani nedir?

Mitomani kelimesinin anlamları:

-Kişinin, ruhsal nedenlerle, gerçekleri çarpıtmayı, değiştirmeyi hastalık durumuna getirmesi

-İmgelemde yaşanan olağanüstü serüvenleri gerçekmişçesine anlatma tutkusu.

Mitomani hastalık belirtileri nelerdir?

Bu kişiler çoğu zaman yalan söylediklerinin farkında olur, ancak bazen yalanlarına kapılabilirler. Bu yüzden sunumlarını daha etkili yaparlar. Mitomanlar hareketli ve sosyal kişilerdir. Bazen cana yakın ve sevimli bile olurlar. Fakat onun yalanlarını ortaya çıkardığınızda, agresif ve alıngan taraflarını görebilirsiniz. Bu kişilerin yalanlarında süreklilik vardır, ancak tutarlılık yoktur.

Kurgular yapsalar bile, açıkları bulunmaktadır. Çocukluk döneminden yetişkinlik dönemine kadar herhangi bir süreçte ortaya çıkan mitomani, kişide yalan söylemek için güçlü bir istek oluşturur. Yalanı söylemek için ısrarcı olmak, yalan söylemek için büyük bir istek duymak mitomanlık için yeterlidir. Kişi yalan söylemekten büyük bir haz duyar, bu onun için kişisel kazançların en büyüğüdür. Bu yüzden tedavi buna uygun şekilde yapılmaktadır.

Senin için hazırladığımız haberler