Montella'dan kura yorumu: Umarım Türkiye ile İtalya...

17.11.2021 - 17:26 | Son Güncellenme: 17.11.2021 - 17:57

Adana Demirspor Teknik Direktörü Vincenzo Montella, Dünya Kupası için play-off oynayacak Türkiye ile İtalya milli takımlarının eşleşme ihtimalini değerlendirdi.

Montella'dan kura yorumu: Umarım Türkiye ile İtalya...

AJANSSPOR-HABER

Adana Demirspor Teknik Direktörü Vincenzo Montella, Süper Lig'de oynayacakları Altay karşılaşması öncesi açıklamalarda bulundu. Rakiplerini yorumlayan İtalyan çalıştırıcı, "İlk 7 maçta 5 galibiyet aldılar. Son 5 maçtır kazanamıyorlar. Kazanmak istedikleri için dengelerini bozabilirler. O yüzden bizim kendi hazırlığımızı yaparak oraya gitmemiz gerekiyor” dedi.

Montella: Türkiye ile İtalya eşleşmesin

Diğer yandan A Milli Takım’ın maçını izlediğini ve beğendiğini belirten Montella, “Türkiye'yi tebrik ediyorum. İtalya da play-off’a kaldı. Umarım 2 takım da play-off’tan gruplara kalma şansını elde eder. İtalya Milli Takımı’nın Teknik Direktörü Roberto Mancini çok muazzam bir hoca. Ben buna eminim ki, play-off’tan çıkıp bizi Dünya Kupası’na götürecek. Ben İtalyanım, umarım Türkiye ve İtalya aynı gruba düşmez” ifadelerini kullandı.

Yabancı kuralını değerlendirdi

Açıklamalarında Adana Demirspor Kulübü Başkanı Murat Sancak’ın yabancı kuralına gösterdiği tepkiye de değinen Vincenzo Montella, “Aslında federasyonunun koyduğu bir kural. İster istemez kabul etmek zorundasınız. Türkiye diğer ülkelere göre daha farklı. Baktığınızda İtalya’da böyle bir kural yok. Hem hocanın hem de kulübün işi daha kolay” diye konuştu.

Belhanda Altay maçına hazır

Takımın yıldızlarından Younes Belhanda ise Altay maçına hazırlandıklarını vurgulayarak, “Aldığımız galibiyet çok önemliydi. Önümüzde zorlu bir mücadele var. Çıkıp elimizden geleni yapacağız. Ligi üst sıralarda bitirebilmemiz ve bir önceki galibiyetimizi önemli kılabilmemiz için kazanmamız gerek. Sakatlığım konusunda şu an kendimi iyi hissediyorum. Forma verildiği taktirde oynayacağım” dedi.

'Oynamamak beni çıldırtıyor'

Sahanın dışında olmayı hiç istemediğini aktaran Faslı futbolcu, “Sahanın dışında olmak beni çıldırtıyor. Sahada olmayı istiyorum. Arkadaşlarım, taraftarlar beni özledi biliyorum. Ben de sahada olmayı özledim. Bu benim işim ve bundan keyif alıyorum. Her defasında sahada olmak istiyorum ve sahada yerimi alacağım” diye konuştu.

Senin için hazırladığımız haberler