Adana Demirspor'da Vincenzo Montella'dan Yardım Kampanyası! "SOS Turchia"

21.02.2023 - 19:06 | Son Güncellenme: 21.02.2023 - 19:20

Adana Demirspor Teknik Direktörü Vincenzo Montella, Türkiye'de meydana gelen depremlerin ardından "SOS Turchia" adında bir yardım kampanyası başlattı.

Adana Demirspor'da Vincenzo Montella'dan Yardım Kampanyası! "SOS Turchia"

Kahramanmaraş'ta meydana gelen ve 11 ilde ciddi yıkım yaratan 7,7 ve 7,5 büyüklüğündeki depremler çok sayıda can kaybına neden oldu. Bölge için yardım kampanyaları başlatıldı. Futbol dünyası da bu kampanyaların ön saflarında yer aldı.

Montella yardım kampanyası başlattı

Adana Demirspor Teknik Direktörü Vincenzo Montella, depremden etkilenen insanlar için yardım kampanyası başlattığını duyurdu. İtalyan teknik adamın düzenlediği kampanyanın adı ise "SOS Turchia" oldu.

Dernek kurdu, yardım eli uzattı

Montella, Instagram hesabından yaptığı açıklamada, ailesiyle birlikte "Vincenzo Montella Acil Durum" adıyla insani yardım derneği kurduğunu belirterek, Kahramanmaraş merkezli ve aralarında teknik direktörü olduğu takımın kenti Adana da olmak üzere 11 ili etkileyen deprem felaketi için "SOS Turchia" yardım kampanyasını başlattığını kaydetti.

"Kendimi bu projelerin uygulanmasına adayacağım"

Derneğinin herhangi bir kar amacı gütmediğini, tamamen yardım maksatlı olduğunu ifade eden Montella, "Burada amaç, bağışlar toplamak ve bununla Adana halkına yönelik projeleri gerçekleştirmek. Ben de kendimi, bu projelerin uygulanmasına adayacağım." dedi.

Hatay'da bir deprem daha... Adana halkı yine sokaklarda

Montella, İtalyan ANSA ajansına yaptığı açıklamada, dün akşam saatlerinde Hatay merkezli depremlerle sallandıklarını aktararak, Adana halkının yeniden sokaklara çıkma durumunda kaldığını anlattı.

48 yaşındaki teknik direktör, "Onlara yardım için gelen pek çok küçük çabayı birleştirmeyi umarak, bu insanlara büyük bir şey yapma ihtiyacını içimde hissediyorum." değerlendirmesinde bulundu.

Prefabrik ev ve çocuklara yönelik projeler

Montella, yapılabilecek bağışların kullanılacağı söz konusu projelerin evsizler için prefabrik evlerin inşası ve yetim kalan çocuklara yönelik projeler olduğunu aktardı.

Montella'nın kampanyasına eski Dışişleri Bakanı'ndan destek

Vincenzo Montella'nın kampanyasına, eski İtalya Dışişleri Bakanı Luigi Di Maio da sosyal medya hesaplarından paylaşarak destek verdi.

Senin için hazırladığımız haberler