AEK, Galatasaray'dan Morutan'ı Transfer Etmek İstiyor

16.07.2022 - 10:05 | Son Güncellenme: 16.07.2022 - 10:11

Galatasaray transfer haberleri... Süper Lig takımlarından Galatasaray'da kadroda düşünülmeyen oyuncular arasında yer alan Olimpiu Morutan'a AEK talip oldu.

AEK, Galatasaray'dan Morutan'ı Transfer Etmek İstiyor

Galatasaray'da kadroda düşünülmeyen oyuncular arasında yer alan Rumen oyuncu Olimpiu Morutan'a Sivasspor'dan sonra bir takım daha talip olduğu öğrenildi. 

AEK, Morutan ile ilgileniyor

Fotomaç'ta yer alan habere göre; Yunanistan temsilcisi AEK'nın Morutan ve Parma'nın kanat oyuncusu Dennis Man ile bağlantı kurduğu ifade edildi.

Cicaldau ve Morutan takımdan ayrılabilir

AEK'nin satın alma opsiyonuyla Morutan'ı istediği, sonra da Denis Man'a taip olduğu iddia edildi. Geçtiğimiz sezon transfer edilen Cicaldau ve Morutan takımdan ayrılabilir.

Cicaldau da kalıcı görünmüyor

Galatasaray'da Morutan'ın yanı sıra Cicaldau da kalıcı görünmüyor. Sarı kırmızılı yönetim Cicaldau'ya gelen teklifleri değerlendiriyor.

23 yaşındaki Rumen oyuncu Galatasaray formasıyla 26 karşılaşmada forma giydi. Morutan, 3 gol 3 asistlik katkı sağladı.

FCSB takımından 3.5 milyon Euro bedelle Galatasaray'a transfer olmuştu. Romanya Milli Takımı'nda forma giyen Morutan 3 kez milli formayı terletti.

Çalımbay: "Morutan için bir talebimiz oldu kiralık olarak"

Bilindiği üzere, Sivasspor teknik direktörü Rıza Çalımbay, Morutan'ı istediklerini açıklamıştı. Çalımbay, "Galatasaray'dan Aytaç Kara ve Emre Kılınç için bir temasımız olmadı ama Morutan için bir talebimiz oldu kiralık olarak. Birkaç gün içinde belli olacak" ifadelerini kullandı.

Cicaldau ve Olimpiu Morutan'ın menajerinden açıklama

Ayrıca, Alexandru Cicaldau ve Olimpiu Morutan için menajeri Giovanni Becali'den açıklama geldi. 


Oyuncuların menajeri Becali, Rumen basınına yaptığı açıklamada, "Bir günlüğüne İstanbul'a gittim. Rumen oyuncularımız Cicaldau ve Morutan son durumunu öğrenmek için Galatasaray'ın yeni başkanı ve yeni teknik direktörüyle görüştüm. Oyuncularım ile ilgili henüz karar verilmedi. Ayrıca Morutan ile ilgili olumlu konuştular. Tüm oyuncular gibi onlar da Avusturya kampında denenecek." ifadelerini kullandı.

Kamp sonunda karar verilir

Becali ayrıca, "Kampın sonuna kadar herhangi bir karar verilmeyecek. Okan Buruk bütün oyuncuları görmek istiyor. İlerleyen günlerde Cicaldau ve Morutan için net bir karar verilir." dedi.

Senin için hazırladığımız haberler