Transfer | Pisa, Morutan'ın Bonservisi İçin Galatasaray'la Anlaştı!

28.12.2022 - 14:59 | Son Güncellenme: 28.12.2022 - 15:13

Galatasaray, sezon başında kiralık olarak gönderdiği Olimpiu Morutan'ın bonservisini veriyor. Morutan'ı kiralayan Pisa, Sarı-Kırmızılılar'la anlaştı.

Transfer | Pisa, Morutan'ın Bonservisi İçin Galatasaray'la Anlaştı!

AJANSSPOR - DIŞ HABER

Dış transferde olduğu kadar iç transferde de çalışmalarını sürdüren Galatasaray, gönderilecek oyuncuları belirledi. Sarı-Kırmızılılar, sezon başında kiralanan Olimpiu Morutan'ın bonservisini vermeyi gündemine aldı.

Pisa Morutan'dan memnun

Rumen muhabir Emanuel Roşu'nun haberine göre sezon başında Olimpiu Morutan'ı Galatasaray'dan kiralayan Serie B temsilcisi Pisa, genç oyuncunun performansından memnun kaldı. İtalyan kulüp, Sarı-Kırmızılılar'dan Morutan'ın bonservisini almayı kararlaştırdı.

Galatasaray ile anlaşma sağlandı

Pisa, Olimpiu Morutan'ın bonservisi için Galatasaray ile transfer masasına oturdu. 5.5 milyon Euro satın alma opsiyonu bulunan Rumen futbolcu için Sarı-Kırmızılılar ile Pisa anlaşma sağladı. Pisa'nın Morutan'a ise daha az ödeme yapmak istediği ifade edildi.

İlgini Çekebilir
Dursun Özbek açıkladı: "Eksiği olanlar gider, ihtiyaç olanlar gelir"
Habere Git

4.1 milyon Euro'ya alındı

Futbola Romanya'da başlayan Olimpiu Morutan, 2018'de geldiği FDSB'de iyi bir performans sergiledi. Genç kanat oyuncusu FCSB'den Galatasaray'a 4.1 milyon Euro bonservis bedeli karşılığında transfer edildi.

Beklenenin altında kaldı

Geçtiğimiz sezon kadroya katılan Olimpiu Morutan, Galatasaray forması ile toplam 34 karşılaşmada görev aldı. 1456 dakika sahada kalan Rumen futbolcu, beklenen performansın altında kaldı. Morutan, 3 gol, 5 asistlik katkı sundu.

Yunus Akgün ile kıyaslandı

Olimpiu Morutan, Galatasaray'da bekleneni verememesi ile eleştiri oklarının hedefi haline geldi. Genç futbolcu, özellikle o sezon Adana Demispor'da sergilediği oyunla beğeni kazanan Yunus Akgün ile kıyaslandı. Galatasaray'ın kiralık olarak gönderdiği Yunus Akgün, Mavi Şimşekler'de 39 maçta 9 gol atıp, 17 asist yapmıştı.

İlgini Çekebilir
Galatasaray'a Edin Dzeko'dan haber var!
Habere Git

Morutan'ın kariyeri

25 Nisan 1999 doğumlu Olimpiu Morutan, Romanya'nın Cluj takımında futbola başladı. FCSB forması giyen kanat oyuncusu 2021'de Galatasaray'a 4.1 milyon Euro karşılığında transfer oldu. Galatasaray oyuncuyu, bu sezonun başında Serie B ekibi Pisa'ya kiralık olarak gönderdi.

Morutan'ın bu sezonki performansı

23 yaşındaki Olimpiu Morutan, bu sezon Pisa forması ile 18 maça çıktı. Görev aldığı müsabakalarda 4 kez rakip fileleri havalandırmayı başaran Morutan, 7 defa da takım arkadaşlarına gol pası verdi.

Senin için hazırladığımız haberler