Galatasaray'da kaçan penaltıdan dolayı Mostafa'ya trip atan yok!

26.10.2021 - 16:02 | Son Güncellenme: 26.10.2021 - 16:12

Beşiktaş derbisinde penaltıyı kaçırmasından çok, kendine vazife çıkarmasından tepki alan Mostafa Mohamed'e takım içerisinden herhangi bir tepki yok.

Galatasaray'da kaçan penaltıdan dolayı Mostafa'ya trip atan yok!

Burhan Can TERZİ - AJANSSPOR ÖZEL

Galatasaray, Beşiktaş mağlubiyetinin ardından Gaziantep FK maçı hazırlıklarına bugün gerçekleştirdiği antrenmanla devam etti. Takımda derbi yenilgisinin üzüntüsü tabii ki yaşandı ancak bir an önce unutulması ve geleceği bakılması yönünde telkinler yapıldı. Sarı-kırmızılılarda dün en çok tepki çeken oyuncuların başında Mostafa Mohamed vardı.

Tepki gösterildi ancak büyütülmedi

Karşılaşma 2-1 devam ederken penaltı kazanan Galatasaray'da görev Cicaldau'nun olmasına rağmen Mostafa Mohamed topu aldı ve penaltıyı kullandı. Ancak Mohamed, penaltıyı kaçırdı. Golcü oyuncuya penaltıyı kaçırmasından daha çok kendine vazife çıkarmasından kaynaklı tepki gösterildi. Ama takım içerisinde bu mevzu uzatılmadı ve büyütülmedi. 

Bugün gerçekleşen antrenmanda Galatasaraylı futbolcular Mostafa Mohamed'e karşı herhangi bir soğuk davranış göstermedi veya o pozisyonla ilgili bir trip atmadılar.

Fatih Terim'den Mostafa Mohamed'e penaltı sitemi gelmişti

Galatasaray teknik direktörü Fatih Terim, Beşiktaş maçında penaltıyı Alex'e bırakmayan oyuncusu Mostafa Mohamed'e maç sonu tepki göstermişti. 

Mostafa Mohamed'in, Alex'in yerine penaltı kullanmasını da yorumlayan Terim, şu ifadeleri kullandı:

"Penaltıyı Alex'e bırakması lazımdı"

"Penaltıcı Alex. 'Niye bu tarafa geliyorsun' dedim. Mostafa 'Ben atacağım' demiş. Riskli bir maçta yine atmasını istedim. Orada oyuncum önemlidir ama burada Alex'e bırakması lazımdı. Sağlık olsun, ne yapalım. Ne yazılmışsa oraya, kim hangi görevdeyse onu yapması lazım."

"Kritik dönemlerde penaltı atmama rekoru bizdedir"

"Kritik dönemlerde penaltı atmama rekoru bizdedir. Denizli'de kaçan penaltı, Mostafa'nın kaçırdığı penaltı... O penaltı bize şampiyonluk kaçırdı. Devreye 3-0 gitsek farklı bir skor çıkar, şampiyon olurduk. Penaltıları kaçırıyoruz. Penaltıcıyı belirliyoruz. Alex'in de topu bırakmaması 'Penaltıcı benim, ben atacağım' demesi lazım. Yine de haksız diyemeyiz. O kibarlığı yapmış."

Senin için hazırladığımız haberler