Mucize olur mu? Juventus savunması öyle demiyor!

12.04.2017 - 12:03 | Son Güncellenme: 12.04.2017 - 12:03

AJANSSPOR - Şampiyonlar Ligi çeyrek final ilk maçında deplasmanda Juventus'a 3-0 yenilen Barcelona'dan yeni bir mucize gelip gelmeyeceği merakla  beklenirken; istatistikler Katalan devinin işinin oldukça zor olduğunu gösteriyor.

Şampiyonlar Ligi son 16 turu ilk maçında deplasmanda 4-0 yenildiği Paris Saint Germain'i rövanşta 6-1 yenerek tarih yazan ve adını çeyrek finale yazdıran Barcelona, Juventus karşısında da benzer bir pozisyona düştü.  Barça'nın bir mucizeye daha imza atıp atamayacağı konuşulmaya başlanırken; Juventus'un savunma performansı, bu hayalin önündeki en büyük engel olarak gözüküyor.

Barcelona'nın, Şampiyonlar Ligi'nde çıktığı 9 maçta sadece 2 gol yiyen Juventus'u eleme şansı yakalaması için rakibine yemeden en az 3 gol atması gerekiyor. Barcelona'nın 3-0 kazanması halinde ise mücadelede uzatmalara gidecek. 

Şampiyonlar Ligi'nde, Juventus'un bu turdaki en büyük güvencesi olan sistemi ve savunmasını aşabilen sadece iki takım oldu.  Bunlardan biri Beşiktaş'ın Avrupa Ligi çeyrek finalindeki rakibi Lyon, diğeri de La Liga ekibi Sevilla. 

Öte yandan Juventus, H Grubu'nda yaptığı maçlarda kalesinde iki gol görürken; eleme turlarında henüz gol yemedi ve 6 gol atmasını bildi. Torino ekibi aynı zamanda Şampiyonlar Ligi'nde bu sezon deplasmanda yaptığı tüm maçları kazanarak dikkat çekti.

 İşte Juventus'un Şampiyonlar Ligi'nde aldığı sonuçlar

Juventus 0 - 0 Sevilla (H Grubu)
Dinamo Zagreb 0 - 4 Juventus  (H Grubu)
Olympique Lyon 0 - 1 Juventus  (H Grubu)
Juventus 1 - 1 Olympique Lyon  (H Grubu)
Sevilla 1 - 3 Juventus  (H Grubu)
Juventus 2 - 0 Dinamo Zagreb  (H Grubu)
Porto 0 - 2 Juventus  (Son 16 turu)
Juventus 1 - 0 Porto (Son 16 turu)
Juventus 3 - 0 Barcelona (Çeyrek final)

YASAL UYARI: BU HABER KAYNAK GÖSTERİLMEDEN KULLANILAMAZ

Senin için hazırladığımız haberler