Beşiktaş'ta Jackson Muleka'nın Ankaragücü Maçındaki Kırmızı Kartı İptal

18.01.2023 - 19:53 | Son Güncellenme: 18.01.2023 - 21:53

Türkiye Kupası son 16 turunda Ankaragücü ile karşılaşan Beşiktaş'ta Jackson Muleka, önce kırmızı kart gördü ancak VAR incelemesinin ardından iptal edildi.

Beşiktaş'ta Jackson Muleka'nın Ankaragücü Maçındaki Kırmızı Kartı İptal

AJANSSPOR - HABER

Ziraat Türkiye Kupası Son 16 Turu'nda Ankaragücü sahasında Beşiktaş'ı konuk etti. Mücadelenin normal süresi 1-1 sona erdi, karşılaşma penaltı atışlarına gitti. Sarı-Lacivertliler, Beşiktaş'a 4-3'lük üstünlük sağladı, çeyrek final biletini kaptı.

Karşılaşmanın 64. dakikasında siyah beyazlı ekipte Jackson Muleka'nın gördüğü kırmızı kart, VAR incelemesinin ardından iptal edildi.

VAR incelemesi yapıldı

Heyecan dolu geçen mücadelede  Jackson Muleka, Atakan'a yaptığı hareket nedeniyle kırmızı kart gördü. Daha sonrasında pozisyon için VAR incelemesi yapıldı, hakem kırmızı kartını iptal edip, Muleka'ya sarı kart gösterdi.

Sahaya muşta atıldı

MKE Ankaragücü'nün Beşiktaş'ı konuk ettiği maçta, tartışma yaşanan bir pozisyon sırasında ise tribünlerden sahaya muşta atıldı.
 

İlgini Çekebilir
CANLI | MKE Ankaragücü - Beşiktaş
Habere Git

Pozisyon sonrası Beşiktaşlı futbolcular hakeme itiraz etti. Bu sırada Ankaragücü tribünlerinden sahaya yabancı maddeler atıldı. Hakemin oyundan Ankaragücü futbolcuları Tolga Ciğerci ve kaleci Gökhan Akkan'ın taraftarları uyardığı görüldü.

Gedson Fernandes, muştayı hakeme gösterdi

Daha sonra Beşiktaşlı Gedson Fernandes, sahaya atılan bir muştayı dördüncü hakeme göstererek kenara geldi. 

Muleka, net fırsatı kaçırdı

Öte yandan santrafor mevkisinde görev yapan Kongolu futbolcu Jackson Muleka, 81. dakikada net bir fırsattan yararlanamadı. 23 yaşıdaki futbolcu, karşı karşıya pozisyonda Gökhan'ı geçemedi ve maç uzatmalara gitti.

Cenk Tosun sakatlandı

Karşılaşmada takımın tek golünü atan Cenk Tosun ise sakatlandı ve yerini Atiba Hutchinson'a bıraktı.

Siyah-beyazlılarda ilk yarıda gösterdikleri performansla tepki çeken Georges Kevin N'Koudou ile Emrecan Uzunhan kenara gelmiş, Beşiktaş'ta kalan sürede Cenk Tosun ile Nathan Redmond görev almıştı.

Ankaragücü Basın Sözcüsü Aytekin: "Biz burada tüm takımları misafir etmek istiyoruz"

MKE Ankaragücü Basın Sözcüsü Hüseyin Aytekin, Ziraat Türkiye Kupası son 16 turunda Beşiktaş’ı penaltılarda 5-4 mağlup ederek çeyrek finale yükseldikleri maçın ardından Eryaman Stadyumu'nun önünde basın mensuplarına açıklamalarda bulundu.

Bu galibiyeti, geçtiğimiz gün babasını kaybeden kulüp başkanı Faruk Koca’ya hediye etmek istediklerini ifade eden Aytekin, "İlk yarıda maçı koparabilirdik. Yine tartışmalı bir VAR kararı var. Sonuç olarak kazandık ama kazanırken de bazı şeyleri söylemek gerekiyor. Çok yakın mesafede bir pozisyondu, öyle bir pozisyonda neden VAR’a ihtiyaç oldu, görüntüler kale arkasından alınan bir görüntüydü. Çok şükür penaltılarla da olsa bu maçı kazandık. Bu sene Türkiye Kupası Ankaragücü’nün en önemli hedeflerinden biridir. İnşallah Ankara’ya 22 yıl aradan sonra Türkiye Kupası'nı getirmeyi ve Ankaragücü’ün önümüzdeki sezon Avrupa’da oynamasını çok arzu ediyoruz. İnşallah önümüzdeki maçlarda deplasman yasakları olmaz. Biz burada tüm takımları misafir etmek istiyoruz." dedi.

Senin için hazırladığımız haberler