"Muriç'in bu yürüyüşü Lazio'da devam eder"

09.09.2020 - 15:55 | Son Güncellenme: 09.09.2020 - 15:57

Çaykur Rizespor, Vedat Muriç'in transferi sonrası yüzde 15 pay alacak. Rizespor yönetimi, Muriç için nasıl bir görüşe sahip? Lazio'da başarılı olacaklarına inanıyorlar mı?

Emrah KARALİNÇ-AJANSSPOR

Fenerbahçe'nin Kosovalı golcüsü Vedat Muriç, İtalyan ekibi Lazio'nun yolunu tutarken Çaykur Rizespor bu transferden alacağı yüzde 15'lik pay için sevinçli. Rizespor, yönetim olarak Vedat Muriç'in Lazio'da başarılı olmasını diliyor. Rizespor, Muriç'in Lazio'ya transferiyle birlikte alacağı pay için ne düşünüyor? Detaylar haberimizde...

Hem Fenerbahçe, hem Rizespor kazandı

İtalyan ekibi Lazio ile Fenerbahçe arasındaki transfer görüşmeleri çetin geçti. Fakat; geçen sezonu 17 gol 6 asistle tamamlayan Kosovalı golcünün transferde adresi Lazio olacak. Oyuncunun bonuslar hariç 18 milyon Euro olan satışı, Fenerbahçe'nin kasasına önemli bir girdi olarak geri dönecek. Rizespor da Muriç'in satışından gelecek yüzde 15'lik pay nedeniyle ekonomik olarak rahatlayacak.

Rizespor önce ekti, şimdi biçme zamanı

Rizespor'un yöneticilerinden Hasan Yavuz Bakır, Radyospor'da Gün Ortası programında Muriç transferine olan bakış açılarını anlattı. Bakır, yüzde 15'lik payın, kulüplerin mali açıdan darlık yaşadığı pandemi döneminde kendilerini çok rahatlatacağını ve bu parayı en doğru şekilde kullanacaklarını dile getirdi.

"Muriç'i kadromuza katarken kararlıydık"

Bakır, "Vedat çok özel bir karakter. Gençlerbirliği'nde oynadığı dönemlerde bir ara kadroya girememişti. Rizespor o dönemde dahi Vedat Muriç'i ısrarla istemiştir. Muriç konusunda çok doğru bir hamle yaptık. Onu kadromuza katarken çok kararlıydık. Bugün, daha önce attığımız olumlu adımın meyvelerini toplayacağız" ifadelerini kullandı.

Rizespor, alacağı para için mutlu

Ayrıca Bakır, "Muriç, Rize kentinde sevilen birisi. Rizespor'a para kazandırarak gittiği için değil, ortaya koyduğu karakterden bahsediyorum. Vedat bugün Rize'ye gelse yine birçok insan kendisine saygı ve gösterir. Vedat, umarım Lazio'da başarılı bir şekilde devam eder. Umarım bu yürüyüşü devam eder. Biz, alacağımız payın çok büyük değer taşıdığını biliyoruz. Amacımız Vedat gibi oyuncuları yeni altyapı tesisimizde yetiştirebilmek" dedi.

Senin için hazırladığımız haberler