Girona - Mallorca: 5-3 (Maç sonucu - yazılı özet)

23.09.2023 - 23:17 | Son Güncellenme: 23.09.2023 - 23:24

La Liga'da Girona, Mallorca karşısında 5-3 kazandı. Mallorca'nın golcüsü Muriqi, 4'üncü dakikada penaltıdan ağları havalandırdı. Maç sonucu, yazılı özet.

Girona - Mallorca: 5-3 (Maç sonucu - yazılı özet)

AJANSSPOR HABER

La Liga'da 6. hafta mücadelesinde Girona, sahasında Vedat Muriç'li Mallorca'yı ağırladı. Bol gollü geçen karşılaşmada ev sahibi Girona sahadan 5-3'lük galibiyetle ayrıldı ve maç fazlasıyla liderlik koltuğuna oturdu.

Açılış golü Muriç'ten geldi

Ülkemizde Rizespor ve Fenerbahçe formaları giyen Vedat Muriç, bol gollü geçen maçta açılış golünü kaydetti. Kosovalı, Mallorca'yı 4. dakikada penaltıdan bulduğu golle 1-0 öne geçirdi.

Girona geri döndü

Maçta, Vedat Muriç'in golüyle 1-0 geriye düşen Girona, ilk yarının 26. dakikasında David Lopez ile karşılaşmaya eşitlik getirdi. 33. dakikada penaltı kazanan Girona, Artem Dovbik'in vuruşuyla 2-1 öne geçmeyi başardı. 

İlgini Çekebilir
Aslan'dan bir pençe de Boz Baykuş'a
Habere Git

Gol yağmuru devam etti

Dakikalar 37'yi gösterirken Ivan Martin, Girona'nın 3. golünü kaydetti. Taraftarı önünde rüzgarı arkasına alan Girona, İlk yarının son dakikasında Yangel Herrera'nın ayağından bir gol daha bularak soyunma odasına 4-1'lik üstünlükle girdi.

Genç Savio parladı

Mallorca karşısında takımının 5. golünü atan Savio, maçta 1 gol ve 1 asist kaydetmeyi başardı. Genç orta saha, La Liga'nın asist krallığında da zirvede yer alıyor. Brezilyalı, takımına bu sezon 2 gol ve 3 asistlik katkı sağlamayı başardı.

Abdon Prats mağlubiyeti engelleyemedi

Mallorca adına 88 ve 90+5'te 2 gol kaydeden Abdon Prats, skoru 5-3'e getirdi ancak mağlubiyete engel olamadı. Mallorca, 6. hafta sonunda 5 puan toplamayı başardı.

İlgini Çekebilir
Yeni transfer atıyor, Antalya gülüyor! Sezonun ilk zaferi
Habere Git

La Liga'nın en golcü takımı

Mallorca karşısında 5 gol kaydeden Girona, bu sezon attığı 16 gol ile lig'de Barcelona ve Real Madrid gibi devlerden daha çok gol atmayı başardı. Girona'nın en yakın rakibi Barcelona'nın 1 maç eksikle 13 golü bulunuyor.

Maç fazlasıyla liderlik koltuğunda

Lige güçlü bir başlangıç yapan Girona, 6 hafta sonunda 5 galibiyet ve 1 beraberlikle 16 puan topladı. Real Madrid'in 1 puan önünde yer alan Girona, maç fazlasıyla La Liga'da liderlik koltuğuna oturmayı başardı.

Senin için hazırladığımız haberler