Fernando Muslera, Valentin Rosier'i sakatlanmaktan kurtardı

23.10.2023 - 15:09 | Son Güncellenme: 23.10.2023 - 15:27

Galatasaray derbide Beşiktaş'ı Mauro Icardi'nin golleriyle 2-1 yenerken; bir pozisyon dikkat çekti. Galatasaray efsanesi Muslera, bir pozisyonda Rosier'in direğe çarparak sakatlanmasını önledi.

Fernando Muslera, Valentin Rosier'i sakatlanmaktan kurtardı

AJANSSPOR - HABER

Trendyol Süper Lig'de bu sezonun ilk İstanbul derbisinde Galatasaray, süper yıldızı Mauro Icardi'nin golleriyle Beşiktaş'ı 2-1 mağlup etti. Mert Günok'un atılmasıyla 10 kişi kalan Beşiktaş, Alex Oxlade-Chamberlain ile 1-1'lik beraberliği yakalasa da Galatasaray, penaltı golüyle 3 puanla sahadan ayrıldı.

Icardi varsa sorun yok

Galatasaray maçın 26. dakikasında Icardi'nin golüyle 1-0 öne geçti. Dört dakika sonra Mert Günok'un kırmızı kartgörmesinin ardından konuk ekip 10 kişi kaldı. 

Galatasaray oyun üstünlüğünü sürdürüp farkı açar beklentilerine karşın; ev sahibi ekip, oyunu yavaşlattı. 69. dakikada Alex Oxlade-Chamberlain Beşiktaş adına skoru eşitledi. 

Maçta son sözü ise 82. dakikada penaltı golüyle Mauro Icardi söyledi. Arjantinli, Gheorghe Hagi'yi (8) geride bırakarak Süper Lig tarihinde Galatasaray formasıyla en fazla derbi golü atan (10) yabancı oyuncu oldu.

Atan ve tutan farkı

Galatasaray'ın atanı üç puanı getirirken; tutanı da kalesinde güven vermeye devam etti. Bir pozisyonda ise Muslera yaptığı hareketle alkış aldı. Kaleye doğru giden topla Valentin Rosier hareketlendi. Beşiktaşlı oyuncu son anda yatarak müdahele etmek istedi. Topu ıskalayan Rosier, kaleye yöneldi. Kale direğine doğru giden Rosier'i son anda Fernando Muslera iterek durdurdu ve Fransız oyuncunun sakatlanmasını önledi. 

İlgini Çekebilir
Münih maçında görev Icardi yerine Barış Alper'de
Habere Git

Luan Peres sakatlanmış 6 ay yeşil sahalardan uzak kalmıştı

Aynı tür pozisyonda Fenerbahçeli Luan Peres sakatlanmış ve 6 ay yeşil sahalardan uzak kalmıştı. Geçen yıl Eylül ayında Fransız ekibi Rennes ile oynanan ve 2-2 sona eren Avrupa Ligi maçında Luan Peres, kaleye giden topu çıkarmak isterken sakatlanmış; Brezilyalı defans oyuncusu 6 ay yeşil sahalardan uzak kalmıştı.

Senin için hazırladığımız haberler