Fernando Muslera'dan Mauro Icardi yorumu

08.09.2022 - 17:40 | Son Güncellenme: 08.09.2022 - 18:03

Galatasaray'ın Uruguaylı kaptanı Fernando Muslera antrenman sonrasında basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Muslera yeni transferleri değerlendirdi.

Fernando Muslera'dan Mauro Icardi yorumu

Kaptan Fernando Muslera antrenman sonrasında basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Muslera takımı ve yapılan transferleri değerlendirdi. 

Her zaman kaliteli oyuncuları vardır Galatasaray'ın

Fernando Muslera "Güzel bir kadro kuruluyor gerçekten. 2011'de de güzel bir kadro vardı. 2001'de de güzel şeyler başardı bu takım fakat asıl önemli olan Galatasaraylı oyuncuların olduklarını bilmesi herkesin. Her zaman kaliteli oyuncuları vardır Galatasaray'ın, her zaman burada olan oyuncular şampiyonluk için mücadele ederler. Bu senede şampiyonluk için mücadele edeceğiz.
 
 
 
 

Icardi ile konuşma fırsatın oldu mu?

Muslera "Henüz hiçbir şey konuşmadık. Çok güzel bir transfer bizim için. Önemli takımlarda oynadı, milli takımda oynadı. Gerçekten önemli bir insan. Buraya geldiği zaman konuşacağız inşallah."

İlgini Çekebilir
Galatasaray'dan yıldız yağmuru! Bu kez Juan Mata...
Habere Git

Kaptanlık yapmak bu takımda zor mu, birbirine yakın kaptanlar var...

Muslera "Gerçekten deneyimli oyuncular onlar. Kaptan olmaları değil önemli olan, burada daha çok oyuncuların deneyimli olmaları, mesela milli takımdan arkadaşım Lucas Torreira, Atletico Madrid'de oynadı, Arsenal'de oynadı çok deneyimli bir oyuncu. Kaptan değildi ama o deneyimiyle buraya geldi."

Takım savunması hakkında neler söyleyebilirsin?

Muslera "Geçen sezon da tamamen yeniden yapılanmış bir takım vardı sezon öncesi dönemde. Belli bir kısmı oynayabildi, hazırlık yapabildiler, bazıları yapamadı. Bu sezonda aynı şekilde yeni bir takım var. Adaptasyon için zamana ihtiyacımız oluyor. Tabii ki savunma takımın önemli bir parçası sonuçta 1 gol atıp da 1-0 gibi kazanma şansınız oluyor ve şu anda da çok iyi oynuyoruz. Kendini vermiş bir takım var."

Gaziantep FK maçı hakkında

Muslera "Gerçekten çok zor bir maç oldu bizim için. Birçok zorlukla karşılaştık maç içerisinde. İlk yarıda Abdülkerim'in kart görmesiyle birlikte zorluklarımız devam etti. Bu süre içerisinde biz Galatasaray'ız ve Galatasaray gibi davrandık. Taraftar da 90 dakika boyunca bizim yanımızdaydı, herkes çok fedakarlıklar yaptılar, ekstra koşular yaptılar ve Galatasaray olduğumuzu gösterdik."
 
 
 
 
 

Türkçe konuşması hakkında...

Muslera "Genelde böyle şeyler yapmıyorum. Gerçekten benim için zor oldu. Tabii ki 11 yıldır burada olduğum için öğrenmek için çok fırsat yakaladım. Çoğu şeyi anlıyorum aslında. Konuşmayı daha çok soyunma odasında yapıyorum. İşte şakalar yapmak için yapıyorum. Onun dışında sosyal medya üzerinden bir paylaşımım olur bu konuyla ilgili."

Takım olma, takım ruhu önemli

Muslera "Hem saha içerisinde hem de saha dışarısında birlikte olmak. Bu yakınlıkla alakalı bir şey. Burada çok daha fazla zaman geçiriyorum. Tabii ki de birçok oyuncu içinde geçerli. Ailemizden daha fazla görüyoruz. Yakınlık kurmak bizim için önemli bir şey. Takım olma, takım ruhunu hissetme ile ilgili. Bunun için dışarıda yemekler ayarlıyoruz, birbirimizi tanıyalım diye. Sonuçta bir sürü yeni oyuncu geldi. Bu oyuncuların da birbirini tanıması için her fırsatı kullanmak gerekiyor."

Senin için hazırladığımız haberler